Nimelt mängib veel amatööri staatuses, Hawailt pärit Wie kuu algul John Deere Classicul, kust pääseb Openile parim mängija, kes varem pole veel seda õigust kätte võitnud. Eelmisel nädalal teatas Openit korraldav Royal & Ancient Golf Club, et juhul kui Wie kvalifitseerub, siis loobutakse klauslist, mille järgi Open on avatud vaid meestele.

BBC hinnangul peaks Wie tulemus John Deere Classicul olema 5.–10. koht. Nii kõrgele kohale tõusmist ei peeta siiski kuigi tõenäoliseks, sest meeste võistlustel pole Wie varem pärast kaht esimest päeva edasi pääsenud.

Tahab barjääre lõhkuda

Naistest on meeste turniiridel mänginud maailma esinumber rootslanna Annika Sörenstam, inglanna Laura Davies ja mullu alles 14-aastane Wie Sony Openil.

“Sony Openil mängimine oli mu elu parim kogemus. Mind võeti vastu avasüli ja meeste poolt polnud mingit negatiivset suhtumist,” meenutas Wie. “Paljud arvasid, et teen üle 80 löögi, kuid tegin 72 ja 68 ning tõestasin, et suudan hästi mängida.”

Wied peetakse golfimaailmas tulevikulootuseks, kes võib seda mängu mõjutada sama palju nagu Tiger Woods.

“Tiger lõhkus barjääre ja oleks suurepärane, kui suudaksin sama, et aidata naised koos meestega võistlema,” ütleb Wie. “Kuid soov koos meestega võistelda on minu valik, ma ei ütle, et ka teised naised peaksid seda tegema.”

Tallinna golfiklubis mängib 67 naist, neist parim on 19-aastane Mari Suursalu.