16. -18. maini võõrustab Tori Hobusekasvandus suurt ratsaspordisündmust, kuhu sõidavad kokku ratsasportlased igas vanuses, hobuste, ponide ja hoburakenditega, võistlemaks Balti riikide parima tiitlile.

Kolme päeva jooksul toimub Toris rahvusvahelise takistussõidusarja BALTIC RIDERS TOUR esimene etapp. Selle võistlussarja eesmärgiks on populariseerida ratsasporti kõigis kolmes Balti vabariigis pakkudes vaatemängu publikule ning rahvusvahelist kogemust kodule lähedal poni-, juunior- ning noortele ratsanikele.

Võistlussari koosneb kolmest osavõistlusest, mis toimuvad järgnevatel aegadel: 16.-18. mai, 2008.a. Toris (Eesti), 20.-22. juuni, 2008.a. Marupes (Läti) ning 29.-31. august, 2008.a. Vazgaikiemises (Leedu). Kõik kolm võistlust on kantud Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu (FEI) kalenderplaani tasemega CSI2*/CSIPJY-B. Iga võistlus on kolme päevane ning võistluse käigus vähemalt 15 erinevat võistlusala.

Lisaks takistussõidule näeb publik Tori etapil ka rakendisportlaseid. Üle pika aja on taas Eesti Ratsaspordi Liidu kalenderplaanis rakendispordivõistlused ning tänavuse hooaja esimene neist just Baltic Riders Touri esimese etapi ajal Toris.

Pildil Hanno Ellermann ja Poncorde