"Me oleme küll kaks eraldi riiki, kuid peame tööma meeskonnana ning kõik raskused teel EM-ile ühiselt ületama," ütles Ukraina peaminister Julia Tõmõšenko.

Euroopa jalgpalliliidu UEFA president Michel Platini ähvardas eelmisel kuul Poolalt ja Ukrainalt korraldusõiguse ära võtta, kui nad ei ehita kiiresti valmis pealinnade staadione. Platini sõnul arutab UEFA seda kohtumisel Pariisis septembri lõpus.

Poola ja Ukraina seisavad silmitsi raske ülesandega - staadionid vajavad juurdeehitust, hotelle napib ning teed ja lennujaamad nõuavad kapitaalremonti. "Me teame, et osad riigid soovivad meie ebaõnnestumist, kuid ainus relv selle vastu on tegutseda koordineeritult ja solidaarselt," ütles Poola peaminister Donald Tusk.

2012. aasta EM-i võõrustavad kaheksa linna - Poolast Varssav, Poznan, Wroclaw ja Gdansk ning Ukrainast Kiiev, Donetsk, Lviv ja Dnipropetrovsk. Poola ametnikud on öelnud, et kui Ukraina ei jõua oma ehitustega õigeks ajaks valmis, võivad nad korraldada EM-i ka kuues linnas ning jätta naabritele kaks staadionit.