Ajalugu on näidanud, et korraga seisab stardijoonel paarsada purjelaudurit, kes raketipaugu peale justkui üks mees Aegna poole kihutama hakkavad. Rada algab Hawaii Surfi juurest ja kulgeb ümber Aegna sadama ees oleva märgi ning finišeeritakse jällegi Pirital. Sõltuvalt tuule suunast ja tugevusest võib parimatel purjelauduritel raja läbimine võtta aega vähem kui tund, kuid kehvemates tuuleoludes on selle võistluse võiduajad olnud ka mitmetunnised. Neile, kes siiski pelgavad pikale maratonirajale startida, on välja pandud lühendatud distants Miiduranna sadama ees asuva Kuulimunani ja tagasi.

Võistlustel võivad osaleda varustusepiiranguteta kõik purjelauad ja purjed. Välja selgitatakse Aegna Maratoni üldvõitja, parimad naisvõistlejad, parimad juuniorid, parimad seeniorid ja parimad grand seeniorid. Võistlejad saavad valida lühikese Kuulimuna distantsi ja pika, linnulennult 24 kilomeetrise, Aegna distantsi vahel.

Võistlustele registreerumine algab kell laupäeval 10.00. Esimene võimalik stardiaeg on kell 12.00.

Bacardi Fun sari on mõeldud just harrastussportlastele, sest tegemist on lihtsama rajasõiduga, kus võisteldakse ka kõige lihtsama freeride varustusega. Rajal ei ole pikki vastutuuleotsi, vaid pigem lihtsamad ja kiired küljetuules sõidud.

Aegna Maraton on suur surfipidu, millel lihtsalt peab osalema olenemata, kas oled andekas võidusõitja, lihtsalt suur surfiarmastaja või hasartne kaasaelaja, sest ka rannalt avaneb fantastiline vaade kihutavatele purjelauduritele.

RAUNO KAIS