1956. aastal võitis 14-aastane Laine Türi rajooni meistri tiitli, tema 100 meetri jooksu aeg 13,2 oli tookord uus rajooni rekord. 11 aastat hiljem püstitas ta Kiievis oma viimase NSV Liidu rekordi 800 meetri jooksus 2.03,6-ga. Kolmekordne NSV Liidu meister on lõpetanud Türi põllumajandustehnikumi ja EPA zootehnika teaduskonna, Türil olid tema juhendajaks Hans Lööper ja EPA-s Jaan Jürgenstein.

Univeriaadi kuldmedalist (1965) ja kahekordne Eesti parim naissportlane (1967, 1968) võistles Tokyo ja Mehhiko olümpiamängudel. Tänaseni on meie naiskergejõustiklaste poolt ületamata Laine kuues koht Tokyo mängudel.

27-aastaselt loobus 25-kordne Eesti meister Laine Erik spordist, temast sai aastateks loomakasvatuse ja veterinaaria TUI teadur. Olude sunnil pidi ta mõnda aega töötama toodangu pakkijana Tartu Pere Leivas. Töökaaslased muigasid ja mõtlesid: vaatame, kui kaua see teadur vastu peab. Paari nädala pärast naised palu­sid: kullake, võta tempot, meie ei suuda nii kiirelt töötada. Tänapäevalgi on Laine Erik-Kallas kursis spordiuudistega, ta loeb palju ja tegeleb suviti suvilas aiandusega. 

Fotost:

Aeg: 1966 suvi

Koht: Kadrioru staadion