Hispaania La Ligas tabeli keskpaika kuuluv UD Almeria aitas FC Barcelonal tõusta üheksa vooru järel tabeli tippu ainuliidriks, kui viigistas pühapäeva õhtul kodus Madridi Realiga 1:1. Rauli väravast 38. minutil juhtima läinud Real juhtis veel kümmekond minutit enne lõppu, kuid siis suutis Pablo Piatti külaliste väravavahti Iker Casillast üllatada. Sergio Ramos kaotas oma karistusalas palli ning Albert Crusat söötis selle ette Piattile. Vaid nädal tagasi oli Almeria Barcelonale alla jäänud 0:5.

Barca on liigas võitnud seitse mängu järjest, viimati suutis Kataloonia suurklubiga viiki (1:1) mängida Racing Santander 13. septembril. Ka UEFA Meistrite liigas ainsana kaotuseta püsiv klubi võitis viimati võõrsil Malaga 4:1, kaks väravat sai enda arvele Xavi Hernandez, ühe Lionel Messi ning üks kanti Malaga kaitsja Robsoni omaväravaks.

22 punkti kogunud Barcelonast vaid ühe punkti kaugusel on Villarreal, kel La Liga 20 klubist veel ainsana kaotuste real null. Kuues võit kolme viigi kõrvale saadi laupäeval võõrsil, kui Bilbao Athletic alistati 4:1. Realil on 20 punkti nagu ka selles voorus esimese kaotuse teeninud Valencial.

Kaheksa vooru järel tabeli tipus olnud Valencia suutis kodus küll kaks korda Racing Santanderi vastu kaotusseisust välja tulla, kuid viimasel kümnel minutil jäädi jänni. Mohammed Tchiti viis 80. minutil Santanderi uuesti ette ning veel viis minutit hiljem seadis David Albelda omaväravaga lõppseisuks 4:2 külalistele. Liidergrupi kannul püüab end hoida ka Sevilla, kuid 2:3 kaotus võõrsil Real Valladolidile jättis selle klubi endiselt 17 punkti peale. Järgmised klubid kaotavad liidrile juba 9 punktiga.

Liiga edukaim väravakütt on Valencia ründaja David Villa, kellele koos pühapäeval lööduga on nüüd 10 tabamust. Barcelona Samuel Eto'o on juubeldada saanud 9 korda, Mate Bilić (Gijoni Sporting) ja Lionel Messi 6 ning Raúl (Real), Gonzalo Higuaín (Real) ja Negredo (Almeria) 5 korda.