„Ta oli alguses ikka täiesti vormist väljas. Lõpuks tundub, et oleme saanud selle, mida me videoid vaadates otsisime,” sõnas Varrak pärast võidumängu, kus Owensi kontole kogunes 14 punkti ja 17 lauapalli.

Siiski tunnistas peatreener, et Owensi kohanemisele kulunud aja jooksul kaotati olulisi mänge. „Eks paistab, mis see meile hooaja lõpus maksab. Aga praegu tundub, et kõik hakkab paika loksuma.”

29-aastane Owens alustas korvpallurikarjääri NBA ettevalmistusliigas Roanoke Dazle meeskonnas 2003. aastal, liikudes 2006. aastal edasi Austraaliasse ja Uus-Meremaale. Eelmisel hooajal kasutas tema teeneid Kosovo superliiga meeskond Sigal Prishtina. Sealt lahkumise ja Kalev/Cramosse jõudmise vahele jäi saatuslik kuu aja pikkune mängupaus.

Eesmärk meistritiitel

„Mul kulus omajagu aega, enne kui uuesti jalad alla sain. Pidin jõusaalis kaotatud aja tasa tegema ning oma pallitunnetusega tegelema,” vabandas Owens kehva algust. „Natuke aega võt-tis, aga tänu treenerite mõistvale suhtumisele sain hakkama. Kohanen siinse eluga iga päevaga järjest rohkem.”

Ameeriklase sõnul lonkas ta mäng alguses ka seetõttu, et polnud veel tiimikaaslaste poolt päris omaks võetud. „Mida kauem nendega koos olla, seda avatumaks nad muutuvad. Oleme saanud lähedasemaks ja koos-töö on muutunud ladusamaks. Sõpradena on väljakule tunduvalt lihtsam joosta. Tean juba oluliselt rohkem, mida nad mõtlevad ja kuidas käituvad,” rääkis Owens.

209 cm pikkuse Owensi arvates on Eesti liiga tase võrreldav tema eelmiste tööandjatega. Eriti tunneb ta heameelt Balti liiga üle, kus tal avaneb võimalus selg prügiseks teha kahel Euroliiga meeskonnal ehk Kaunase Žalgirisel ja Lietuvos Rytasel.

„Minu ülim eesmärk on võita Eesti meistritiitel. Sellise kaliibriga meeskonnal nagu meie peaks see olema täiesti reaalne,” sõnas ta.

Eluloolist

Kevin Owens

keskmängija

•• Sündinud: 9. juunil 1980 USA-s New Jersey osariigis Haddonfieldis

Eelmised klubid:

Roanoke Dazzle (NBA Development League), Carnsi Taipans (Austraalia), Wellington Saints (Uus-Meremaa) Ulsani Mobis Phoebus (Lõuna-Korea), Sigal Prishtina (Kosovo).

Huvitavat:

Peab blogi aadressil:

waitingforgodunk.blogspot.com