„Kaua sa ikka vastuvoolu ujud, varem või hiljem tuleb otsus teha. Parem juba siis, kui võistlus on korralikult lõpuni tehtud ja pingutatud. Pidev katkiolek ja vigastatus muutis olukorra kergelt paranoiaks. Küsimus, et äkki ma jälle ei suuda 60 meetrit lõpuni joosta. See oli päris õudne,” ütles ta.

Raja tõdes, et kuna on kolm viimast aastat pidevalt vigastatud olnud, on ta muutunud märksa alalhoidlikumaks. „Julgus pingutada kaob. Septembrist hakkasin ettevalmistust tegema ja tegin endale selgeks, et kui ma tiitlivõistlusele ei pääse, lõpetan. Ütlesin ka sõpradele, et ma ei sea enam üle poole aasta pikkust eesmärki. Kui kõik oleks läinud hästi, oleksin üritanud kevadel kellegi [endale treeneriks] otsida. Kui aga ei õnnestu, lähen elus edasi ja jätan noortele rohkem õhku,” sõnas Raja, kes ongi viimasel ajal vaid enda koostatud treeninguplaanide järgi harjutanud.

Üksinda olemine sai tippspordist loobumise oluliseks kaalukeeleks. „Juba eelmisel aastal üksi treenides kaalusin pikka aega, kas on mõtet edasi teha. Aga käisin automaatselt trennis edasi,” meenutas ta.