31-aastane vägilane oli parim kuuest alast neljal ja edestas teiseks jäänud Lauri Nämit koguni 13 punktiga.

„See tähendab väga suurt edu. Võit tuli oodatult. Midagi pole teha, kui olen taseme poolest teistest nii pikalt ees,” nentis Murumets, kes endale Eestis praegu võrdset vastast ei näe. „Teistel pole nähtavasti nii professionaalset lähenemist kui see ala nõuab. Töö kõrvalt täielikult trennile pühenduda ikka ei saa.”

Küll aga loodab Murumets endale väärilist järglast näha laupäeval neljanda koha saanud 22-aastasest Tanel Mustasaarest. „Talle pole paraku väga palju pikkust antud, kuid seda saab korvata tugeva jõuga. Füüsiliselt on tal tippu tõusmiseks väga head eeldused,” lisas Murumets

Murumets kroonitakse nädala pärast ka maailma tugevaima rammumeeste sarja Meistrite liiga võitjaks. Ta on 14. novembril Ukrainas toimuva viimase etapi eel juba esikoha kindlustanud.  

„Kõige suurem võit karjääri jooksul,” kommenteeris Murumets, kes võtab pärast Meistrite liiga lõppu treeningutest kolmenädalase puhkuse. „Kavatsen mitte midagi teha, ainult süüa ja magada, seejärel uuesti treenima hakata ning enda taset talvega veelgi tõsta,” sõnas ta.

Arvamus

Arno Mikkor

fotograaf

(...)Rammumeeste jõukatsumised on kandnud ülekohtuselt laadameelelahutuse pitserit, kuid tegelikult on tegemist efektse mitmevõistlusega, mis väärib kohta raskejõustiku klassikaliste distsipliinide nagu maadluse, poksi ja tõstmise kõrval. Olid ajad, kui Eesti jõumeestest räägiti vaid minevikuvormis ja peamiselt Lurichi, Palusalu ja Taltsi näitel. Kohalviibinud veendusid kindlasti vastupidises.