Pärast kahe ja poole nädala pikkust pausi plaanib Veerpalu täna taas külastada Volker ja Florian Mülleri kliinikut Saksamaal, saamaks selgust, kas tal on võimalik 27. jaanuariks Otepääle kavandatud suusatamise maailmakarikasarja 15 km klassikasõidus startida või mitte.

Juba alates suve lõpust erilise eduta probleemset paremat põlve raviva kahekordse olümpiavõitja eilne nukravõitu hääletoon ei jätnud aga kahtlust, et kodusel MK-etapil kaasalöömisega ta enam eriti ei arvesta.

“Kui tahan jaanuari lõpus võistelda, pean vist ikkagi lootma imele,” möönis Veerpalu telefonitsi Austria suusakeskusest Ramsaust, kuhu siirdus pärast jõule harjutama. “Ma ei saa endiselt jalgadega sedasi tööd teha, nagu mis tahes MK-etapil osalemiseks tarvis oleks.”

Iga kord, kui Veerpalu on püüdnud treeningul jalgadele vatti anda, kipub põlv üles paistetama ja valu tegema.

Räsitud tuju aitavad tõsta lähedased – viimasel ajal on Veerpalule Ramsaus toeks olnud kogu pere.

“Mingil juhul ei kavatse ma algamata hooaega juba lõppenuks kuulutada,” kinnitas Veerpalu, kes loodab järgmise pooleteise kuuga siiski nii palju paraneda, et tal õnnestuks startida vähemalt märtsi alguses Sapporo MM-i 50 km sõidus. “Kui jalg vähegi pidama hakkaks, suudaksin edukalt võistelda.”

Veerpalu jääb esialgu Ramsausse, aga kui ilmaennustus peab paika ja seal soojaks läheb, kaalub ülekolimist Šveitsi Davosi või Silvaplanasse.

Šmigun saab treenida

Nädal tagasi haigestunud ja Tour de Ski katkestanud Kristina Šmigun viibib samuti Ramsaus, kus on seni tegelenud tervise parandamisega. Edukalt: palavikku pole viimastel päevadel üles löönud, nohugi on alistatud. Eile lõpetas Šmigun antibiootikumikuuri ning pani kuue päeva jooksul esmakordselt suusad alla.

Treenimisega võib Torino olümpia suusakuninganna alustada tänasest, taas võistelda loodab ta 20. ja 21. jaanuaril Rõbinski MK-etapil Venemaal.

Tour de Skil kehva enesetunnet kurtnud Jaak Mae ja Aivar Rehemaa saabusid eile koju ning lähevad täna Tartusse terviseuuringule. “Üldisel enesetundel pole viga, usutavasti pääsen antibiootikumidest,” ütles põskkoopapõletikku kahtlustav Mae.