Viimase nelja aasta jooksul on meeste tennises liider sagedasti vahetunud. Kõige pikemalt, 59 nädalat, pidas tipus vastu austraallane Lleyton Hewitt, kuid tedagi ei saa võrrelda omaaegsete hiidudega, kes troonisid aastate kaupa. Sampras on edukaimana olnud ATP edetabelijuht 286 nädalat ehk üle viie aasta, Tšehhi päritoluga Ivan Lendl 270, ameeriklased Jimmy Connors 268 ja John McEnroe 170 nädalat. Üle saja on see arv veel rootslasel Björn Borgil (109).

Üleeile antud intervjuus vihjas Roddick, et kavatseb end tipus pikemalt sisse seada. “Saada edetabelijuhiks on lahe, kuid mu eesmärk on sinna pidama jääda. Kas just pidevalt, kuid kui saavutan lähitulevikus stabiilsuse, siis ehk küll,” teatas Roddick, kes aasta keskel vahetas kauaaegse treeneri Tarik Benhabilesi välja Samprase treeneri Brad Gilberti vastu. Edu ei lasknud kaua oodata.

Hüüdnimesid A-Rod ja Kid Roddick kandev Andy tegeles kolledžipäevil korvpalliga ja tunneb huvi golfi vastu.

Roddickil läheb profitennise neljas hooaeg. Aastal 2000 oli ta maailma juunioride esireket, jõudes ATP edetabelis 158. kohale. Järgmisel aastal murdis Roddick end 20 parema hulka, lõpetades hooaja 14. kohal. Mullu jõudis esikümnesse, ülehomme jõuab päris tippu.

Uus edetabelijuht on auhinnarahadena teeninud 4,7 miljonit dollarit, sellest tänavu 2,78. 187 sentimeetri pikkune Roddick on võimsaima serviga tegevmängija.

ATP/Reuters/EPL