26-aastane ameeriklanna Dana Patrick võitis Jaapanis Motegi rajal IndyCar-sarja etapi, olles seega esimene naine, kes selles populaarses vormelisarjas võidutsenud. Patrick lõi 200-ringilises heitluses brasiillast Helio Castronevesi 5,8 sekundiga.

“Võttis see aga aega!” kilkas Patrick pärast võitu. “Olen üleni õnne täis ja tänulik kõigile, kes kaasa aitasid.” Lühikeste vormelisõitjate seas on Patrick päris päkapikk, tal on pikkust 158 cm ja kaalu 45 kg.

Patrick kerkis esimest korda esile 2005. aasta Indy-500 sõidus, kui ta oleks äärepealt pjedestaalile jõudnud. Tookord tuli rahulduda neljanda kohaga. “Ärge enam küsige, mida naised autoroolis suudavad. Võitsin Indy-sarja etapi ja andsin vastuse,” naeris Patrick, kes oli teistest Indy-sarjas sõitvatest naistest (Milka Duno, Sarah Fisher) õnnelikuma käega.

Oli õnne

“Dana on fantastiline tüdruk, kes jõudis oma suurpäeva ära oodata. Mul oli raske seda heitlust vaadata, sest sipelgad jooksid mööda selga,” tunnistas Andretti Green Racingu meeskonna kaasomanik Michael Andretti.

Asjatundjad märkisid, et Patrickil oli Jaapanis õnne. Eespool sõitnud Scott Dixon, Dan Wheldon ja Tony Kanaan pidid lõpuringidel boksi tankima minema, mistõttu Patrick üha tõusis. 198. ringil möödus ta Castronevesist ja võitiski.