“Meeskonna loomise otsus sündis liiga hilja, nüüd on käed-jalad tööd täis,” rääkis Volmer. “Kõige tähtsamaks pidasime ühtlast komplekteeritust.”

Noored joonduvad vanade järgi

Erinevatest klubidest tulnud mängijate esmane ülesanne on kokkumängu harjutamine. “Osaleme ühel kontrollturniiril ning peame üksikuid treeningkohtumisi, need peavad puudused kätte näitama,” mõtiskles Skuin. “Aukartust me kellegi ees ei tunne.”

Hooajaeelset ettevalmistust alustati väga tõsiselt. “Augusti algusest ladusime Sven Andresoo juhendamisel kehalist vundamenti,” selgitas Skuin. “Kõik olid õhinaga töö kallal. Vanematel mängijatel on profi mõtlemine, noored joonduvad nende järgi.” Audentese tuumiku moodustavad kogenud sidemängija Margus Niinemägi ja teise tempo ründaja Jaanus Lillepuu. Lisaks aastaid Eesti meistrisarjas pallinud Urmas Niitav ja kevadel Pärnu rivistuses Eesti meistriteks kroonitud Mihkel Roosme ja libero Mait Pärg.

“Suurimad probleemid tekkisid esimese tempo ründajatega,” tõdes Skuin. “Pöörasime pilgud lõunanaabrite poole. Aldis Jaundžeikars on juba siin, järgmisel nädalal peaks saabuma veel teine lätlane.” Meeskonna juhtide sõnul on ka Uldis Bergmanisega juba leping sõlmitud. Mõlemad mehed kuuluvad Läti koondise ridadesse.

Õppimine ja sportimine on võrdselt tähtsad

Volmeri sõnul ei ole peamiseks sihiks profimeeskonna loomine. “Soovime, et noored mängijad tuleksid Audentesesse õppima ning selle kõrvalt saaksid heal tasemel võrkpalli mängida,” väitis Volmer. “Praegugi käivad kõik mehed tööl või õpivad. Tulevikus võib isegi mõelda koolis õppivate paremate mängijate õppemaksust vabastamisele. See lisaks noortele stiimulit.”


Läti koondislased tugevdavad Audentest

Paaril treeningul osalenud lätlane Aldis Jaundžeikars peab Audentese meeskonda perspektiivikaks. “Iga mängija unistab Euroopas mängimisest, ent esialgu kõlbab ka Eesti, siingi on võimalik ennast näidata,” arvas seni Riia politseimeeskonnas mänginud 23aastane lätlane. “Endise koduklubiga saanuksin osaleda Euroopa karikasarjas, ent tundsin, et vajan elus muutusi.”

Jaundžeikars ootab, et ka teine lätlane Uldis Bergmanis jõuaks Tallinna. “Koos on võõras kohas lihtsam,” tõdes ta. “Ka mänguliselt. Tean Uldise stiili ning võin teda platsil jäägitult usaldada.”

Esimeste muljete järgi on treener Andres Skuin Jaundžeikarsiga rahul. “Esimese tempo ründaja kohta harjumatult lühikest kasvu kompenseerib ta kiiruse ja osavusega,” hindas ta värsket hoolealust.

Peep Pahv


Audentese meeskond

Margus Niinemägi 1965 195

Jaanus Lillepuu 1963 197

Urmas Niitav 1972 194

Mihkel Roosme 1980 189

Uldis Bergmanis 1976 199 (LAT)

Aldis Jaundžeikars 1977 195 (LAT)

Mait Pärg 1979 182

Margus Sunduk 1972 187

Rain Värton 1981 204

Veiko Soll 1982 184

Marko Tali 1977 190

Meelis Nuut 1970 197

Peatreener Andres Skuin

Treener Tõnu Õunapuu