Võidusõitudest loobumise põhjuseks on eelkõige turvalisuse aspekt. Üks värvikamaid ärajäänud etappe pidi toimuma 1969. aasta Belgias. Algselt juuni algusesse kavandatud sõit sai tagasilöögi varakevadel, kui rada külastas hilisem kolmekordne maailmameister Jackie Stewart, kes nõudis rajameistritelt turvabarjääride ja rajakatte ohutumaks muutmist. Kuna omanikud ei suutnud muudatusi sisse viia, jäi tol aastal Spa ringrajal võidukihutamine ära.

Segavad loodusjõud

Võidusõitude toimumises mängib rolli ka majanduslik olukord. Näiteks asendati 1997. aastal Portugalis Estorilis toimuma pidanud sõit Hispaania Jerezi ringrajaga. Samuti ei saanud teoks vormelimaailma juhi Bernie Ecclestone’i soov pidada 1983. aastal üks etapp New Yorgi südalinnas. Algselt kalendrisse kuulunud võidusõit jäi ära, sest korraldajad ei suutnud õigeks ajaks läbi viia uurimust, millist mõju avaldab võidusõit ümbritsevale keskkonnale.

Nii mõnelgi korral on sundi­nud sarja kalendrit muutma loodusjõud. 1995. aastal praegusel Okayama ringrajal sõidetud Vaikse ookeani GP lükkus hooaja lõppu, sest jaanuari keskel räsis piirkonda Kobe maavärin, mis ei lubanud aprillis etappi korraldada. Sarnane situatsioon oli ka 1985. aastal Belgias, kui algselt juuni algusesse planeeritud etapp tuli sulama hakanud as­faldi tõttu kolme kuu võrra edasi lükata.