Gunnar Leheste (Tartu, 18:57): Punastes särkides tütarlapsed jagavad koridoris flaiereid kirjaga "Kes on parim esimesel veerandajal?" Nagu oleks täna saalis mõni eestlane, kelle vastus oleks midagi muud kui Tartu Rock. 40 Žalgirise fänni, kes Eesti hümni ajal endiselt enda laulujori ajasid, vaevalt flaierit lugedagi mõistavad. Oodatult ei leidu TÜ Spordihoones enam ühtegi vaba kohta, kui välja arvata Žalgirise ja rytase fännidele mõeldud sektorid. Tartu on poolfinaaliks valmis!

Giorgi Tsintsadze avab läbiminekuga skoori, Žalgirise esimesel rünnakul saab Tanel Tein oma esimese vea. Marek Doronin üritab kolmest, Tanoka Beard saab lauapalli ja tabab. 4:0. Leedulaste korviarve avab Paulius Jankunas ning kohe lõpetab Jonas Maciulis ka kiirrünnaku, viigiseisuks. Janar Talts teeb esimese vea ja Mantas Kalnietis viib vabavisetest Žalgirise ette. Doronin vabaviskejoonelt viigistab. 6:6.

Dainius Šalenga viib uuesti Žalgirise ette, kuid siis tabab Tein mängu esimese kolmese. Žalgirise pallikaotus ning Doronin lõpetab kiire - 11:8. Leedulased kaotavad taas palli, Tein leiab korvi alt Taltsi, kes palli korvi upitab. 13:8. Rocki rünnaku viimasel sekundil tabab Tein lauapõrkega kolmese - 16:8.

Žalgirise värin paistab suurem kui Rockil. Tsintsadze tabab kaks vabaviset ja Rock juhib 18:8. Alles 3.56 enne esimese veerandaja lõppu toob Šalenga alt järgmised punktid ka leedulastele. 10:18. Rock kaotab palli ja Šalenga sopsab äärelt kolmese - 13:18.

Beard saab käe valgeks - 20:13. Teinil on käsi kindel - kolmas kolmene läheb! 23:13. Jankunase vabavisked - 15:23. Talts tantsib teravalt korvi alla ja teenib vabavisked. Esimene mööda, teine kah. Neid punkte oleks vaja olnud... Mees tahab oma eksimuse heastada, kuid ka kolmene ei taba. Šalenga teise korvi all ei eksi. 17:23. Kullamäe esimene kolmene läheb - 26:17!

Teini teine viga ja Šalenga viskab sisse mõlemad vabavisked. Leedulaste liidril juba 11 punkti. Veerandaja viimase rünnaku lõpeb kaarviskega Tsintsadze. 28:19.

Gunnar Leheste (Tartu, 19:18): Siit tundub tulevat vastus rytase peatreener Kurtinaitise kommentaarile, et käesoleva poolfinaali soosik on Žalgiris. Kuue minutiga 8-punktilise edu haaranud Rock ei andnud rohelistes särkides tiitlikaitsjatele esimesel veerandil mingit võimalust. Tartu publiku ovatsioone naudib üksteise järel kolmeseid võrku sopsav Tanel Tein, tugeva õlalepatsutuse on ära teeninud teisedki pallurid.

II veerandaeg

Jankunas viskab kohe kaks punkti ja tabab seejärel ka kaks vabaviset. 23:28. Beard viskab alt Kullamäe söödust. 30:23. Kaks korvi Žalgiriselt (Šalengalt juba 13 punkti!) ning Rocki eduseis kahaneb kolmele punktile, 30:27.

Viktor Sanikidze tuleb sisse ja kohe murrab korvi alla. Vabavise ei taba, aga Sokk saab lauapalli. Korvi siiski ei järgne. Sokk teeb kaks viga järjest. Jankunas paneb veaga sisse ja lisab ka vabaviske. 30:32. Neli minutit mängitud ja Žalgiris juhib seda veerandaega 11:4.

Beard meelitab Povilas Butkevičiuselt välja vea. Ameeriklase esimene vabavise tabab ja tabab ka teine. 34:30. Mängida 5.40. Maciulis tabab 32:34. Jääb 4.57 ja Žalgiris läheb tabavast kaugviskest juhtima 35:34. Tartlastel ei püsi pall enam käes, kuid õnneks teeb Jankunas jooksu.

Tein tuleb tagasi, kuid Rocki rünnak seisab. Sanikidze vise läheb mööda ning Maciulis nõelab kohe kiirrünnakuga. 37:34. Butkevičius lööb langevat palli (Beard) ja Rock saab korvi. 36:37. Tsintsadze kolmene - 39:37. Kolm minutit poolaja lõpuni.

Šalengat ei saa ikka keegi kinni - 39:39. Sanikidze meelitab rohesärkidelt välja vea ja saab vabavisked. Esimene sisse ja teine ka. 41:39. Tadas Klimavičius viigistab üle Taltsi käte. Jälle viik 41:41. Tein saab esimese vea kätte Jankunaselt ning tabab kahest vabaviskest ühe. 42:41. Tein tabab kolmelt meetrilt. 44:41.

Žalgirise rünnak lõpeb möödaviskega, kuid Sanikidzest läheb pall auti. Šalenga võtab viimase rünnaku lõpetamise enda peale ja ei eksi - kolmene viigistab seisu 44:44. Šalenga on visanud 18 punkti, Tein Rocki kasuks 12.

Gunnar Leheste (Tartu, 19:39): Leedu keele oskajad võiksid ära tõlkida Žalgirise fännide loosungi "Pachlita" sisu. Üldiselt on aga leedukate otsatribüün täis kurbust ja pettumust, küll aga muheleb nende ees vaikselt Rocki toetav turvamees. Žalgirise mehed ei tee siiski mängu juba mõttes kaotanud "poolehoidjatest" välja ja võitlevad finaalipääsu nimel edasi. Viskeaparaadi ja lauavõitluse on külalised juba korda saanud, Rocki avapoolaja resultatiivseimat meest Tanel Teini pole veel peatada suudetud. Mänguskoor on iseenesest kena.

III veerandaeg

Rock viskab esimese korvi ja läheb ette 46:44. Kalnietis paiskab Tsintsadze põrandale ja saab ründevea. Doronini sööt Beardile ei jõua kohale.  Žalgiris viigistab. Tein paneb taas kolmese teele – läheb! 49:46.

Klimavičiuse kaks vabaviset Doronini vea eest – esimene läheb mööda, teine sisse. 49:47 Rockile.  Tein leiab korvi alt Beardi. Ilus korv! 51:47. Žalgirisel jookseb juba teine rünnak järjest liiva.

Talts viskab alt kaks korda, kuid teisel üritusel saab Klimavičiuselt kulbi. Järgmisel rünnakul tahab Talts jälle vägisi minna, kuid vise läheb mööda ja pall tagatipuks auti. 4.30 mängitud, võetakse aeg maha.

Kalnietis üritab neljandat korda kolmest ja esimest korda tabab. 50:51 Žalgirise poolt vaadates. Beard mängitakse kaare taha vabaks ning Rocki Final Fouri visanud ameeriklane tabab kolmese! 54:50. Tein lollitab vastased korvi all ära ning upitab palli korvi. 56:50. Kohe kingib Klimavičius palli uuesti tartlastele, aga korvi ei tule ning kerge kiirrünnaku lõpetab Šalenga. Leedulaste liidri esimesed punktid teisel poolajal.

Beard teenib vabalt viskamise võimaluse. Esimene mööda ja teine sisse. 57:52. Beardilt 18 punkti. Klimavičius paneb alt sisse, kuid Doronin ei jää võlgu – 59:54. Žalgiris mängib järjest korvi alla ja Kalnietis on kindel. 56:59.  Tsintsadze hoiab liiga kaua palli ning lõpuhetkil sooritatud vise ei taba, kohe teeb grusiin ka mõtetu vea otsa.

1.52 lõpuni, üritab Tein vaheltlõiget ja saab oma kolmanda vea.  Šarunas Vasiliauskas tabab puhtalt kolmese ja viik on majas – 59:59. Sanikidze ei taba ja teeb vea otsa.  1.05 enne veerandaja lõppu teenib Šalenga 2+1 rünnaku, kuid vabaviset õnneks ei taba.

Rocki rünnakul püüavad tartlased palli keskele toppida, kuid rohesärkide käed on vilkad kera endale haarama. Talts saab kaitses kolmanda vea. Jankunas tabab mõlemad vabavisked. Žalgiris ees 63:59. Õnneks tabab ka Talts ja enne viimast kümmet minutit juhib tiitlikaitsja 63:61.

IV veerandaeg

Gunnar Leheste (Tartu, 20:16): Tanel Tein oli tegemas ilusat vaheltlõiget ja kindlustamas Rockile viimase veerandi eel eduseisu, kuid kohtunik nägi tartlase ilusas esituses viga. Hetk pärast seda viigistas rohesärk kolmesest 59:59.  Seni heatujulised Rocki mängijad lasid hetkeks pea norgu ja lubasid Žalgirisel juhtima minna. Aga kui kauaks?

Maciulis viib Žalgirise ette 65:61. Tsintsadze muudkui põrgatab ja põrgatab ja põrgatab ning lõpuks teeb raske viske, mis ei taba. Ja nii kahel rünnakul järjest Leedulased ette 67:61 ja Indrek Visnapuu kutsub mehed kokku.

Teinil ei lähe lähedalt, Tsintsadzel ka kaugelt. Tagatipuks Doroninilt viga. Leedulastel seevastu kõik sujub – Klimavičius viskab sisse 69:61. Rockilt vastu kaheksas pallikaotus. Kolme minutiga pole saadud ainsatki punkti.

Lõpuks Doronin tabab (63:69), kuid teeb kohe kolmanda vea. Vasiliauskaselt korv, Beardilt Teini söödust ka teise korvi. 65:71 jääb veel viis ja pool minutit.

Tein ja Beard hüpitavad korvi all palli, kuid rõngas ei võta palli omaks. Teise korvi all möllab 20-aastane Vasiliauskas. 73:65 ja kohe tuleb leedulastelt veel üks korv. Neli minutit jäänud ning vahe kümme – 75:65. Kipub tulema leedulaste finaal.

Tsintsadze tabab, maa-alakaitsega saadakse pall kätte ja Teini võitluse järel tabab Kullamäe paremalt äärelt kolmese. 70:75. Veel on lootust, sest mängida jääb 3.04.

Klimavičius eksib alt, grusiinid teevad söötude tulevärki ning Sanikidze paneb pealt. 72:75. Vasiliauskas rahustab aga saali maha – korv ja vabavise. Viimane õnneks ei taba, aga lauapalli Rock ei saa. Saab hoopis Klimavičius vabavisked. Mõlemad lähevad mööda, kuid Sanikidze liigne kiirustamine annab leedulasele aseviske. See läheb ja Žalgiris on ees 78:72.

Rocki kiire kolmene ei taba, küll aga näitab Jankunas, kuidas ühe viskega kolm punkti tuua. 81:72.  Jääb veel 1.34. Teini kolmene ei lähe, Tsintsadze aitab palli korvi. 74:81.

50,6 sekundit aega, teeb Sanikidze vea Jankunasele. Leedulane viskab oma 19. ja 20. punkti. 83:74 Žalgirisele, kelle kahepunktivisked on tabanud 76-protsendiliselt! Rock keerutab nüüd rünnakul kenasti, kuid rong on juba ammu vilet andnud. Žalgiris võidab 83:74.

Beard viskas 20 punkti, Tein 17 ja Tsintsadze 13 punkti. Žalgirise viskeprotsent oli lõpuks 62 (kahesed 74%) , Rockil 47.