Baltika treenerilt Heino Rebaselt suvi suurt närvikulu ei nõudnud. Mai lõpus sai teatavaks Toomas Kandimaa lahkumine kodulinna Tartusse, juba varem läks koju ameeriklasest leegionär Joe Wright.

"ülejäänud seltskond jäi paigale, lepingud sõlmiti meestega juba juuni lõpus-juuli alguses. Juurde tuli Aivar Kuusmaa," seletab Rebane.

Tähtsad kontrollmängud algavad

Et meistrivõistlused lähevad lahti alles 19. oktoobril, alustas Baltikagi ettevalmistusega alles augusti algul. "Muidugi, osa mehi mängis suvi läbi tänavakorvpalli, nemad olid kogu aeg mingis liikumises," kiidab Rebane.

Tasapisi hakkavad Rebasele muret valmistama klubide koondises Kalev pallivad Aivar Kuusmaa ja Kert Kesküla, kes on kaasa teinud vaid mõnel treeningul. Rebane: "Nüüd algavad tõsisemad kontrollmängud. Viis kohtumist oleme juba pidanud, kuid need toimusid liigagi vara ega näidanud veel midagi.

Eeloleval nädalavahetusel läheme nelja meeskonna turniirile Soome. Tahaks küll, et seal võistkond koos oleks. Kuusmaa ja Kesküla on lepingu teinud Baltikaga ja antud meie poolt klubide koondisse. Mingitel kontrollmängudel peame täisvõistkonnaga osalema."

Rebane saab suurepäraselt aru Koraci sarja mängude tähtsusest, kuid loodab, et Salumets tedagi mõistab. Tundub, et kui nokk tuleb lahti, jääb saba kinni. Näiteks mängib Baltika Soomes 27.-29. septembrini, aga juba kolm päeva hiljem peab Kalev alagrupiturniiri ülitähtsa avamängu kodus Granadaga. Loodetavasti mingile kokkuleppele jõutakse. Rebane: "Päris nii ei saa, et alles kaks päeva enne liigamängude algust mehed klubisse tagasi lastakse."

Mehed mängivad töö kõrvalt

Suurem osa Baltika mängijaist teenib raha ka korvpalli kõrvalt. Profid on vaid Kuusmaa ja Kesküla. "Tööd tegime suvel nii palju, kui meestel aega jäi," räägib Rebane. Eelmise hooaja algul ei saanud Baltika mootorit kuidagi käima. "Me ei olnud tookord halvas vormis," pareerib Rebane. "Mäng lihtsalt ei istunud. Loomulikult soovin, et nüüd juba algusest kõik paremini läheks. Sellepärast tahakski mõnel korral terve võistkonna kokku saada."

Kesküla on ju aastaid Baltikas mänginud, Kuusmaa aga meeskonna uustulnuk. "Ei kujuta meeskonna löögijõudu täpselt ette, kui Kuusmaa lisandub. Kesküla üle on muidugi hea meel, ta teeb klubide koondise juures kõvasti trenni. Igal treeneril on oma nõudmised ja omamoodi lähenemine. Keskülale tuleb klubide koondises olek ainult kasuks," elavneb Rebane.

Lisaks Kuusmaale ja Keskülale kuuluvad Baltikasse Mait Käbin, Ivo Saksakulm, Andrus Nagel, Kim-Erik Küttis, Olev Luiga, Veiko Jurkatamm, Margus Tint ja Valdo Lips. Võimalik, et lähemal ajal liitub meeskonnaga Indrek Varblane. Varblane mängis Baltikaga juba mõne aja eest Ventspilsis ja sõidab ka kontrollmängudele Soome.

VILLE ARIKE