„Kaks viimast aastat on maailma tipptallid Big Boy vastu huvi tundnud, mul on hea meel, et ta saab endale hea kodu ning võimaluse jõuda sinna, kuhu võimed küündivad,” lausus Hääl. „Ma ei suuda Big Boyle kunagi pakkuda Onassise talliga võrdseid võimalusi – näiteks lennutada ta pea igal nädalavahetusel tipptasemel võistlustele. Rein Pill on olnud väga tubli, kuid Big Boy peaks juba võitma võistlusi, kuhu Eesti ratsasportlane pole kunagi pääsenud,” lisas ta.

Ostu-müügisummat Hääl ei avaldanud, kuid kinnitas, et viimase 15 aastaga on ta ratsutamisse panustanud märksa suurema summa kui see, mille Athina Onassis talle nüüd tagasi maksis. Samuti saab Big Boy senine omanik lepingu kohaselt ka tulevikus teatud hulga täku hinnatud spermat tasuta. 

Onassisel 18 hobust

Kuigi Eesti ratsutajad ei ole maha matnud unistust osaleda Londoni olümpial, on Big Boyl kahekordse olümpiapronksi Alvaro de Miranda Neto ratsuna oluliselt suurem võimalus end proovile panna.

„Ühe hea hobusega treenides on ebareaalne tippvõistlusi võita,” hindas Hääl. „Kui ratsanik peaks igal aastal võistlema umbes 40 korda 160 cm takistustega parkuuril, siis hobune jõuab võistelda heal juhul 15 korda – seega peab väga hea tulemuse saavutamiseks olema kaks-kolm võrdset hobust. Praegu ei ole meil kedagi Big Boyle vastu panna, Onassise tallis on aga 18 hobust, kes suudavad samaväärselt hüpata,” lausus Hääl. Lisaks olla olümpiamedalist Miranda Neto kinnitanud, et kuigi tal on kaks medalit, pole õnnestunud võita seda kõige säravamat autasu.

Big Boyga seni ratsutanud Rein Pill tundis iseenesest mõista kurbust, kuid teadis sedagi, et ükspäev tuleb müügiotsus niikuinii. Pealegi, Big Boy jääb elama Pilli ja Tiit Kivisilla Belgia treeningpaigast vaid saja kilomeetri kaugusele.

„Reinu sisse on väga raske näha, ta on kinnine inimene, Big Boy oli talle väga kallis hobune, kuid teadmine, et nädal pärast müügiotsuse teadasaamist  võitis ta Virgin Expressiga Poolas peetud võistluse, annab usku, et Reinu psüühikaga on kõik korras,” avaldas Hääl lootust.

„Kindlasti käime võistlustel Big Boyle ka tulevikus kaasa elamas,” lisas ratsaliidu spordidirektor Riina Pill.