Esimesena rajale läinud 33-aastane norralane lubas pärast esimest tiiru küll ette Michal Slesingri, kuid kiire sõit ja täpne laskmine - kokku kaks trahviringi - tagas favoriidile kuldmedali enam kui minutilise eduga. Neli möödalasku teinud Roland Lessing tõusis 42. kohalt 37. positsioonile, sprindis 20. koha saanud Indrek Tobreluts katkestas.
Kaasakiskuv oli aga heitlus hõbeda pärast, kus teise kümne keskelt startinud Maksim Tšudovi ja Vincent Defrasne'i finišisirutuses oli parem venelane. 13. stardinumbriga venelane jõudis tiitlivõistlustel esimest korda medalile, kaotades oma kaheksanda MM-kulla saanud võitjale 1.09,8. Ühe kümnendikuga kaotas sama distsipliini olümpiavõitja Defrasne', kes eile oli olnud 16. Hõbedaomanik tegi kolm ja pronksimees ühe möödalasu. Pikka aega tesit kohta hoidnud Slesingr taandus lõpuks neljandaks.

Teisena, Bjørndalenist 4,8 sekundit hiljem rajalse saanud Slesingr püüdis norralase kohe kinni ja pääses esimesest tiirust puhaste paberitega. MK-sarja liidrisärgis Bjørndalen läks ühele trahviringile ja pääses rajale tagasi siiski teisena, tšehhist 16,9 sekundit taga. 3.-8. kohta hoidev grupp jäi parimast maha 47-57 sekundit. Tobrelutsul ei tabanud avatiirus märki teine ja neljas lask ning ta langes 32. kohale (+2.07,7). Ka Lessingul jäi üles kaks märki ning tema taanud 46. positsioonile (+3.15,7).

Eile oma 24. sünnipäeva tähistanud Slesingr ei vääratanud ka teises tiirus, kuid eskimatu oli ka Bjørndalen ja pärast lamadestiire lahutas kahte paremat 8,5 sekundit. Pronksikohale oli kerkinud poolaks Tomasz Sikora, vahe liidriga 38,9 sekundit. 50 sekundi sees oli viis paremat. Tobrelutsu lootused luhtusid koguni kolme möödalasuga ja trahviringidelt naases ta 43. kohal, kohe puhtalt lasknud Lessingu selja taha. Slesingr oli tiirust lahkunud kolm ja pool minutit varem.

Bjørndalen libises tšehhile järgi ja alustas ka esimesena laskmist. Üks eksimus oli võõreldes konkrentidega aga hea tulemus ja kolmandast tiirust väljus favoriit täpselt pool minutit enne kaks lisaringi teinud Slesingri. Samuti korra eksinud Sikorat lahutas hõbedast 8,7 sekundit. Lessingul jäi üles kaks märki ja kohaks oli ikka 42. (+4.04,1). Tobreluts sõitis küll tiiru välja, kuid siis katkestas.

Bjørndalen põmmutas probleemideta ka viimast korda lasketiiru läbides. Vahe jälitajatega kasvas juba minutile ja 12 sekundile, sest lähikonkurendid eksisid. Teiseks tõusis Defrasne, kes pääses viimasele suusaringile 13 sekundit enne Slesingri ja 18 sekundit enne Tšudovit. Lessing oli seekord täpne, mis võimaldas tõusta 39. kohale (+4.29,3). Otsustava 2,5 km jooksul möödus eestlane ukrainlasest ja valgevenelasest ja lõpetas võitjast 4.34,1 hiljem 37ndana.

Ainsana laskis nulliga Sven Fischer, kes 43. kohalt kergitas end lõpuks 17.

MK-sarjas on nüüd peetud 16 etappi. Bjørndalen on neist osa võtnud 11-st ja võitnud 9. Kokku on norralasel koos 498 punkti. Täna 12. koha saanud Michael Greis jääb maha 56 ja pühapäeval neljandalt 22. kohale langenud rootslane Björn Ferry 67 silmaga.

MM-võistlused jätkuvad meestele teisipäeval 20 km distantsiga, kirjutab sportnet.ee.