Teise ringi lõpuks oli Bjørndalenist ees vaid Hofstad, aga 2,2-sekundilist vahet polnud biatlonistil keeruline suureks eduks sõita. Kolmandana pääses poodiumile Göring, kaotust 30,2 sekundit. Ülejäänud esikuuikusse mahtunud - tšehh Lukaš Bauer, teise laskesuusatajana tavadistantside avaetapil Norra koondisse arvatud Lars Berger ja vigastusest paranenud Axel Teichmann - kaotasid Göringile vähem kui viie sekundiga.

Parimavenelasena oli seitsmes Aleksandr Legkov. Kaheksanda koha sai mullune MK-sarja üldvõitja Tobias Angerer. 11 parema hulka jõudis koguni viis sakslast. Mustpäev oli koduradadel rootslastel - MAthias Fredriksson oli võõrustajate parimana alles 27.

Rehemaa 48. koht tuli kaotusega Bjørndalenile 1.41,7, kusjuures viimasel ringil lisandus senisele allajäämisele minut. Jaak Mae, kes juba 1,7 km peal kaotas Rehemaale 13,5 sekundiga, jõudis lõpuks nooremast kollegist 1,8 sekundi kaugusele ja sai 50. koha. Kaspar Kokk oli 97 osaleja hulgas 77., vahe võitjaga 2.53,9, kuid selja taha jäi näiteks Mihhail Botvinov.

Enne Gällivaret oli Salt Lake City olümpial laskesuusatamises neli kulda võitnud Bjørndalen saanud murdmaasuusatamise MK-etappidel kaks teist kohta, 2001. aasta novembris-detsembris Kuopios ja Ramsaus. Olümpiamängudel ja MM-võistlustel on ta Norrat murdmaarajal esindanud korra - Salt Lake Citys tuli viies ja Oberstdorfis 11. koht.

Bjørndalen jagab ka MK-sarja liidrikohta koos Düsseldorfi sprindi võitja Eldar Rønninguga, mõlemal on 100 punkti. Angerer jääb maha 18 ning Hofstad ja Öystein Pettersen 20 silmaga. Seitsme parema hulka kuulub viis norralast ja kaks sakslast, esikümnes on Norra mehi aga koguni seitse. Eestlaste punktiarve on seni veel avamata.

SPORTNET
Foto: Reuters