Algse info kohaselt pidid ajakirjanikud akrediteerimisel alla kirjutama dokumendile, kus nad lubavad kajastada ainult jäähoki ning maailmameistrivõistlustega seotud uudiseid. Ülejäänud teemade kajastamiseks oleks olnud vaja saada Valgevene välisministeeriumist eraldi viisa. 

Rahvusvaheline spordiajakirjanduse liit (AIPS) kinnitas reedel tehtud avalduses, et välismaa ajakirjanikud siiski ei pea eraldi viisat taotlema. Korralduskomitee täpsustas AIPS-i vahendusel, et meedia akreditatsioon maailmameistrivõistlustele kehtib ka sissesõiduviisana Valgevenesse.

Piotr Rabukhin, Minski jäähoki MM-i korralduskomitee juht kinnitas, et ajakirjanike tööd ei piirata. "Ärge uskuge valet ja kinnitamata informatsiooni! Selgituste jaoks pöörduge otse korralduskomitee poole," lisas Rabukhin AIPS-i vahendusel esitatud avalduses.

Valgevene välisminister ei ole ajakirjanike viisavabadust veel kinnitanud.

Ilta-Sanomate peatoimetaja Tapio Sadeoja ja Helsingin Sanomat vastutav peatoimetaja Kaius Niemi ütlesid eelmise nädala alguses, et saadavad oma ajakirjanikud Minskisse vaid juhul, kui tuleb luba kirjutada ka hokivälistel teemadel. Vastasel juhul soome väljaanded suurvõistlustele oma ajakirjanikke ei saada.

YLE sporditoimetuse juht Panu Pokkinen ütles Päevalehele, et nad ootavad hetkel ametlikku kinnitust, enne otsuse tegemist jäähoki maailmameistrivõistluste boikoteerimise seisukohalt.

"Ootame ametlikku kinnitust, et saame Minskis kajastada kõiki teemasid. Tundub, et asjad liiguvad paremuse suunas, kuid YLE ootab siiski ametlikku kinnitust," ütles Pokkinen.