Cavaliers alistas Atlanta Hawksi neljandas mängus 84:74 ja võitis seeria "kuivalt" 4:0. Põhihooaja MVP auhinna pälvinud LeBron James viskas võitjate resultatiivseimana 27 punkti, 21 silmaga toetas teda Delonte West. Atlanta tulemuslikum oli 26 punktiga Josh Smith.

"Nüüd on aeg veidi puhata ja valmistuda uueks seeriaks. Mõned muhud ja marrastused vajavad samuti paranemist," sõnas Cavaliersil 14 minutiga 6 punkti visanud Wally Szczerbiak.

Idakonverentsi finaalseerias kohtub Cavaliers Boston Celticsi või Orlando Magicuga, kes päevad oma teise ringi viienda mängu täna õhtul Bostonis.

Jamesi sõnul ei anna paar päeva lisapuhkust Cavaliersile kolmandas ringis väga suurt eelist. "Miks me peaks tähistama? Meie mängime meistritiitli peale. Pole vahet, kas võidad seeria nelja või seitsme mänguga. Oleme õnnelikud, et mängime suurepärast korvpalli, kuid ei võta hetkel midagi enesestmõistetavalt," ütles ta.

Dallas jäi ellu

Seeria oli võimalik 4:0-ga lõpetada ka Denver Nuggetsil, kuid napi 119:117 võidu võttis hoopis kodupubliku ees mänginud Dallas Mavericks. Dirk Nowitzki viskas 19 punkti 44-st neljandal veerandajal, sealjuures viis ta minut enne mängu lõppu Dallase seisul 114:112 lõplikult juhtima.

"Me pole veel lõpetanud, vaid võitlesime endale ühe võimaluse lisaks," sõnas Nowitzki.

Karjääri parima esituse play-off'is tegi aga 41 punkti visanud denverlane Carmelo Anthony. Kolmapäeval on samad meeskonnad viiendas mängus vastamisi Denveris. Selle paari võitja järgmine vastane selgub Houston Rockets - Los Angeles Lakersi seeriast, kus on seis enne tänaõhtust kohtumist 2:2.