Sel kuul Chicago Tribune'is läbi viidud küsitluse tulemused näitasid, et 47 protsenti elanikest toetavad olümpiamängude korraldamist ning 45 protsenti on sellele vastu, vahendab USA Today.

Kuid päev enne seda, kui Chicago linnavalitsus otsustas ürituse eelarve täitmise täielikult enda vastutusele võtta, olid samas Tribune'i küsitluses olümpiamängude vastu tervelt 80 protsenti vastanuist. 

"Mingil põhjusel ei taha inimesed uskuda, et see pakub võimalusi, töökohti," lausus Washington Parki president Cecilia Butler, kes on kuulnud kuulujutte, nagu sunnitaks inimesed nende kodudest lahkuma ning park rikutakse olümpiaehitistega ära.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) valib 2016. aasta olümpialinna 2. oktoobril Taanis Kopenhaagenis, kus Madridi, Tokyo, Rio de Janeiro ja Chicago esindajad saavad viimase võimaluse endale nime teha.

Kardetakse, et võtmeks Chicago võiduvõimalustes võib saada president Barack Obama osalemine viimsel esitlusel. Chicago delegatsiooni juhiks on juba valitud Ameerika Ühendriikide esimene leedi Michelle Obama, presidendi enda reis Kopenhaagenisse jääb tõenäoliselt lahtiseks kuni viimaste minutiteni.

Brasiilia eest kõneleb president Luiz Inacio Lula da Silva, Madridi tutvustab Hispaania kuningas Juan Carlos ning Tokyot Jaapani president Yukio Hatoyama.

ROK-i presidendi Jacques Rogge'i kinnitusel ei mängi aga riigipeade kohalolek olümpialinna valimisel suurt rolli. "Loomulikult mitte. Neil pole kohustust kohale tulla. Riigipeade kohalolek pole mingi traditsioon, me ei vaata kellegi peale sellepärast negatiivse pilguga," lausus Rogge.

Muu hulgas kasutab Chicago enda tutvustamisel veebilehel chicago2016.org ka eestlaste abi. Nimelt ilutseb linna spordialasid kirjeldaval lehel olümpiavõitja Erki Noole pilt. Vaata SIIT.