´

Eesti meeskond murdis end mullusel EM-il korralikule 15. kohale. Olümpial võistleb Euroopast seitse, kokku aga kümme meeskonda. Tipus on tase ühtlane, kuus-seitse nais- ja meeskonda evib medalivõimalusi.

Rootsi on tugev

Traditsiooniliselt tugevad curlingukantsid on põhjamaad ja Kanada, samuti sŠotlastega esindatud Suurbritannia. Mäng sündis Šotimaal sajandeid tagasi.

Olümpial läheb vaja raudset närvi. Rootsi meeskond on aastast 2000 võitnud kõigil tiitlivõistlustel medali, erandina jäädi Salt Lake City olümpial neljandaks. Neli aastat tagasi võidetud tiitlit kaitseb Norra.

Olümpiakoha võitles välja ka kogenud Soome, kelle kapten on eestlasigi palju aidanud Markku Uusipaavalniemi.

Naistest kaitseb olümpiavõitu Suurbritannia. Toona kastanid tulest toonud kapteni Rhona Martini ümber on moodustunud sisuliselt uus tiim.

Viimastel aastatel on parimaid tulemusi näidanud rootslannad. Nad on valitsevad maailmameistrid, EM-idel on kuld võidetud koguni viiel viimasel aastal järjest!

Eestis on otsitud sõnale curling sobivat vastet. Ametlikult on käibel ka jääkeegel, aga tegemist pole õige terminiga, sest mängu põhimõte sarnaneb petanki, mitte keegli omale. Küll ei vaidlusta keegi, et ülekantud tähenduses on tegemist malega jääl – nuputamist jagub, ette tuleb näha nii vastase kui ka enda võimalikke käike.