Võrreldes Torino olümpiaga parandas Oprja oma tulemust aga tunduvalt, sest neli aastat tagasi ei jõudnud eestlane finišissegi. Vancouveris sai ta täna 66. koha, kaotades võitjale Carlo Jankale esimesel laskumisel 12 ja teisel 11,36 sekundiga.

Pärast avalaskumist Vikerraadiole antud usutluses ütles Oprja, et Whistleri nõlv on hoopis erinev Euroopa radadest, kus ta igapäevaselt harjutab ning enda eesmärgiks seadis ta parimatele kuue sekundiga alla jäämise. "Sest see oleks minu tase," ütles ta.

Šveitslane Janka lõpetas kodumaa 26 aasta pikkuseks veninud suurslaalomi olümpiakuldade põua. Viimati triumfeeris Šveitsi sel alal 1984. aastal Sarajevos, kus võitis suurslaalomi Max Julen. Sealt edasi on olümpiatel suurslaalomis võidutsenud Itaalia (Alberto Tomba 2x), Saksamaa (Markus Wasmeier) ja Austria (Hermann Maier, Stephan Eberharter, Benjamin Raich) sportlased.

Hõbe- ja pronksmedali teenisid norralased Kjetil Jansrud (+0,39) ja Aksel Lund Svindal (+0,61). Esikuuikusse mahtusid veel austerlased Marcel Hirschner, Romed Baumann ja Benjamin Raich.

Tulemused