Moskva Lokomotiv on kahekordne Venemaa meister (2002 ja 2004), neljakordne karikavõitja ja kahekordne N Liidu karikavõitja. Lokomotiv on kolm korda jõudnud Meistrite liiga alagrupiturniirile. Tänavu sügisel alustab Lokomotiv Meistrite liiga mänge kolmandas eelringis.

24. mail 21-aastaseks saanud vasakkaitsjast Kruglovist võib saada esimene Eesti mängija, kes jõuab Meistrite liiga alagrupiturniirile. “Ma ei mõtle sellele, ma ei mängi ju veel Lokomotivi põhikoosseisus, see on eesmärk, mis alles tuleb saavutada,” rääkis õnnest särav Kruglov. “Igas suures klubis on igale kohale mitu mängijat, on konkurents. Esialgu on kindlasti raske, tuleb palju tööd teha ja oma koht välja mängida. Aga heade mängijate kõrval on väga hea mängida ja juba Sotšis võttis kollektiiv mind hästi vastu.”

Juulist saab mängima

Kruglov on kindel, et Lokomotivis on tal võimalik tõusta uuele tasemele, juba treeningute ja mitte üksnes mängimisega. “Tuleb oma mängu parandada ja arendada, selleks ju sõidangi sinna,” ütles pallur. “Tugev löök mul muidugi on. Aga kõike tuleb teha palju kiiremini, söödud, kogu füüsiline töö peab olema palju kiirem. Kiirus ei ole minu trump, see tundub nii Eesti meistriliigas, Venemaal aga on see tavaline tase.”

Eile allkirjastatud lepingust sai Kruglov teada kolmapäeva õhtul pärast mängu Portugaliga. “Klubi president Viktor Levada helistas ja ütles,” lausus Kruglov, kes täpset Moskvasse mineku aega veel ei tea. “Ilmselt nädala pärast, kindlasti juunis ja põhimõtteliselt võin Lokomotivi eest mängima hakata alates 1. juulist.”

Esimesed nädalad Moskvas elab ta Lokomotivi baasis, klubi leiab talle korteri, kuid autot leping ette ei näe. Kas palk on nii hea, et selle eest võib vabalt meelepärase auto osta? “Teie ütlesite nii, mina pole seda öelnud,” naeris Kruglov.

Rüütli tunneb edust rõõmu

•• FC Levadia peatreener Tarmo Rüütli tunnistab, et Dmitri Kruglovile võrdväärset asendajat pole tal hoobilt võtta.

•• “Kuid ma hakkan rõõmu tundma tema edusammudest uues klubis,” kinnitas Rüütli. “Kruglovi minek Lokomotivi on kindlasti positiivne ja meeldiv sündmus. Nii mulle, klubile kui ka talle endale. Kruglovile avab see üleminek uusi võimalusi.”

•• Mängija müümine nii tugevale klubile nagu seda on Lokomotiv, on tunnustus ka Levadiale. “Klubi peab millegi poole püüdlema, õigustama oma eksistentsi ka mängijate müümisega, saama tehtud töö eest ka midagi tagasi,” lausus Rüütli.