Kolmteist päeva tagasi pimesooleoperatsioonil käinud, kuid juba nädalapäevad hiljem kergelt harjutama hakanud Eesti parim tennisist Kanepi sai doktor Madis Rahult loa hakata alates tänasest treeningutel juba kõvemini palli lööma.

Kui lõikusest taastumine kulgeb sama hästi edasi, ei tohiks kahelda Kanepi osalemises Pekingi olümpiaturniiri üksik- ja koos Maret Aniga paarismängus.

“Kaia paranemine tundub sujuvat normaalselt – kõige ohtlikum aeg, kui kimbutavad infektsiooniohud, on õnneks möödas. Kui ka lähipäevil midagi halvemaks ei lähe, ei tohiks Pekingi olümpial võistlemine probleem olla,” ütles Kanepiga viimati läinud reedel kohtunud Rahu.

“Olen küll erialalt ortopeed, aga vestlesin tennisemängu harrastavate kirurgidega. Nad kinnitasid: paari nädala jooksul pärast pimesoolelõikust võiks tõesti jõuda juba sinnamaale, et reketiga palli lüüa,” lisas Rahu, kelle koostöö algus Kanepiga ulatub nelja aasta taha.

Kanepi on löönud palli juba ligi nädala, kuid tema kommentaare pole Eesti Päevalehel õnnestunud vaatamata korduvale üritamisele kogu selle aja vältel saada. Kanepi suhtlust pressiga korraldav Urmas Liiv märkis napisõnaliselt: “Oleme otsustanud piirduda teatega, et kõik kulgeb nii, nagu plaanisime ja lootsime.”

Sportlase isa Jaak Kanepi tõdes, et elu võimsaima servikiiruse kordamiseni läheb tütrel mõistagi veel aega. “Aga senised taastumise märgid näitavad, et Pekingisse minnes poleks Kaia sugugi olümpiaturist,” ütles ta. “Olen täiesti kindel, et turistina Kaia Hiinasse ei sõidakski,” lisas papa Kanepi.

Treeneri utoopiline lootus

23-aastase tennisisti jõudmist olümpiaks oma parimasse löögihoogu tuleks siiski pidada imeks. Eesti olümpiadelegatsiooni peaarst Mihkel Mardna meenutas, et Kanepi juhendaja Pablo Giacopelli lubas pimesoolelõikuse järel hoolealuse jõudmist võistlusvormi vaid kahenädalase taastumisajaga, mis tiksub täis homme pärastlõunal.

“Ma ei tea Kaia Kanepi seisundist tänase päeva seisuga suurt midagi. Ainult seda, mida öeldi vahetult pärast lõikust – et see õnnestus,” ütles Mardna eile õhtul. “Treeneri nii julge lootus, et sportlane suudab pärast operatsiooni vaid paari nädalaga taastada võistlusvalmiduse, kuulub siiski utoopia valdkonda, kuigi vahel juhtub imesidki,” lisas ta.

Pekingi olümpia tenniseturniir algab tosina päeva pärast ja vältab 17. augustini. Kanepi plaanib koos Giacopelliga Hiinasse lennata tuleval esmaspäeval, 4. augustil.

“Kuu aega tagasi Wimbledoni turniiri ajal vaevanud probleemid parema jalaga on Kaia nüüdseks alistanud,” kinnitas doktor Rahu. “Sageli pole halba ilma heata, sest jalahäda ravimisel tuli pimesoolelõikusega kaasnenud sunnitud treening- ja võistluspaus isegi kasuks.”