Võta või jäta, aga Wimbledoni tenniseturniir on kõigist suure slämmi turniiridest suurim. Tänavune finaal liivaväljakute kuninga Rafael Nadali ja viiekordse Wimbledoni võitja šveitslase Roger ­Federeri vahel oli paljude arvates läbi aegade ­parim. ­Mitte ainult seepärast, et 4 tundi ja 48 minutit kestnud mäng oli pikim ­Wimbledoni finaal üleüldse.

"Kahtlemata oli see ekstraklassi mäng. Kui skoori mitte arvestada, siis kvaliteedi poolest oli sarnane ka 1999. aasta finaal kahe kuulsa ameeriklase Pete Samprase ja Andre Agassi vahel," meenutab Toomas Leius, kes tänavust Wimbledoni turniiri koos Margus Ubaga Kalev Spordi kanalis kommenteeris. 1999. aasta finaali kommenteeris Leius koos Marguse isa, tänaseks meie hulgast lahkunud legendaarse spordiajakirjaniku Toomas Ubaga.

Teletäht Urmas Ott teeb sissejuhatuseks komplimendi Kalev Spordi ja Oliver Kruuda aadressil, kes tegid "muljetavaldava kangelasteo", et suur tennis eestlastele kätte tuua, ning kiidab kommentaator Leiust. "Kui keegi üldse, siis just tema oli õige mees Wimble­doni kommenteerima."