Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liikme ja võistlusspordi aseesimehe Krista Kruuvi sõnul on uute sponsorite ning eriti kuldsponsori lisandumine toetajate sekka oluline tunnustus purjetajate senistele edukatele esinemistele ning ühtlasi investeering sportlaste tulevastesse saavutustesse. "Purjetamine on ala, kus tee tippu nõuab aastatepikkust rasket ja visa tööd. Meie noorte ja vägagi lootustandvate sportlaste nimel on hea meel, et Samsung nende kõrval seisab,? ütles Kruuv. 

Kuldsponsor Samsung Electronics Eesti esinduse juht Ursel Velve lausus, et spordi toetamine on ettevõtte filosoofia ning väärtuste oluline osa. "Spordi võime ühendada inimesi, inimeste võime end proovile panna ning leida inspiratsiooni kajastub ka Samsungi filosoofias, mis otsib võimalusi digitaaltehnoloogiat rakendades ühiskonda edasi viia. Imetleme noori purjetajaid, kel on entusiasmi olenemata ilmastikutingimustest iga päev tulemuste nimel treenida ning võistlustel oma seniseid saavutusi ületada. Loodame, et Samsung saab oma toetusega aidata sportlastel tuult purjedesse puhuda,? lausus Velve. 

Eesti Jahtklubide Liidu sponsorid on AS Liviko, AS LTT, KSA Silmakeskus, AS Eesti Ehitus, Marinepool, Hawaii Surf, OÃœ Matek, AS NG Investeeringud. Purjesporti toetavad ka Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium ning Eesti Kultuurkapital. 

Tänavusel hooajal osaleb koondis sponsorite toel mitmetel suurvõistlusel, sealhulgas 16.-24. juunil Saksamaal Kieli nädalal ja 28. juunil-13. juulil ISAF maailmameistrivõistlustel Portugalis. Eestis toimuvad olulisematest rahvusvahelistest võistlustest 26.-28. juulil Metre jahtide 100. aastapäeva regatt Tallinna lahel ning 5.-19. augustil Formula Windsurfing MM Tallinnas, samuti Samsung Eesti karikavõistlused 25.-28. mail Roomasaares, 23.-26. augustil Lohusalus ning 21.-23. septembril koos Eesti meistrivõistlustega Pirita Tallinna lahel. 

Tänavu juulikuus toimuvatele maailmameistrivõistlustele Portugalis Cascaisis lähevad Eesti purjesportlased püüdma olümpiapääset klassides Laser, Finn, naiste 470 ja purjelaud.

EESTI PURJESPORDI LIIT