Eesti paatkond koosseisus Alo Kuslap, Rauno Talisoo, Sten Villmann, Martin Absalon, Artur Maier, Jaan Laos, Alvar Räägel, Andrus Sabiin ja roolimees Indrek Järveoja olid 500 meetri vaheajapunktis küll neljandal kohal ning kaotasid liidrikohal olnud hollandlastele vaid 0,93 sekundit, ent pärast kilomeetri läbimist langeti juba viiendaks ning vahe liidritega oli kasvanud juba 6,02 sekundile. 

Eesti paatkond jäi kuni lõpuni viiendale kohale ning finišijoon ületati ajaga 5.46,22, mis tähendas, et sõidu võitnud ja seeläbi endale ainsana olümpiakoha taganud Hollandile kaotati lõpuks peaaegu 11,5 sekundiga.

"Hea sõit. Väga heast jäi puudu see, et teisel veerandil tempo langes, kuid mehed kosusid ja rabelesid konkurentsi tagasi. Lõpuheitlus oli väga tihe, võib-olla läks kolmas koht osaliselt kaduma ka roolimehe kogenematuse tõttu, kes ei osanud vastaste kõiki spurte tähele panna," ütles kaheksapaadi treener Matti Killing vaatamata sellele, et eestlased olümpiapiletit ei saanud. 

"Olümpiale pääsemiseks oleks pidanud absoluutselt kõik 110-protsendiliselt õnnestuma. Hollandlased on tugevast puust. Ka eelmise olümpia eel võistsid nad katsevõistluse ja tulid Ateenas hõbedale," rääkis Killing. 

Ainsana suutis meie paatkond edestada itaallasi, kes kaotasid meile peaaegu viie sekundiga.

Tulemused:

 1. Holland  5.34,75
 2. Venemaa  5.37,45
 3. Šveits  5.45,58
 4. Horvaatia  5.46,05
 5. Eesti  5.46,22
 6. Itaalia  5.51,18