Eesti kurtide spordiliidu (EKSL) presidendi Riina Kuuse sõnul läheb koondis mängudele eelkõige tutvustama Eesti riiki, samas loodab Kuusk, et noor koondis ka mõne medali Itaaliast kaasa toob.

Eesti delegatsiooni juht, Tallinna linnasekretär ja Eesti kuulmispuuetega vanemate liidu president Toomas Sepp sõnas, et Roomasse sõitev koondis on noor ja perspektiivikas ent siiski väheste võistlemiskogemustega.

Eesti kurtide spordielus toimib praegu põlvkondade vahetus, tegevspordist on loobunud olümpiavõitja Annely Ojastu ja tiitlivõistluste mitmekordne medalimees, pikamaajooksja Eero Pevkur.

Olümpiakoondisse kuulub 10 Tallinna kurtide kooli õpilast, kes Sepa sõnul peaksid vähestele kogemustele mõne medali siiski Roomast ära tooma. Koondise ujumistreeneri Õnne Pollisinski sõnul võivad positiivse üllatuse valmistada ka koondise viis ujujat, kes Eesti meistrivõistlustel kuuljate sportlastega konkureerides on võitnud mitmeid medaleid.

2001. aasta kurtide olümpiamängude Eesti koondisesse kuuluvad kergejõustikus: Erely Saluveer, Emilija Potsepko, Kairit Olenko, Anu Öpik, Saimi Pevkur, Jelena Bolsedonova, Andres Liiviste ja Hans-Kristjan Paukson.

Ujumises: Aleksei Kuzmin, Martin Kuusk, Andrei Kuzmin, Kristina Sepp, Katrin Kuusk.

Orienteerumises: Ilvi Vare ja Pjotr Kuznetsov.

Eesti koondise esindajatena võtavad Rooma mängudest osa CISS kongressist osavõtjad Riina Kuusk (EKSL president) ja Eero Pevkur (EKSL asepresident). Treeneritena sõidavad kaasa Õnne Pollisinski ja Sergei Matvijenko. Eesti koondise esindaja on Toomas Sepp (Talinna linnasekretär ja Eesti Kuulmispuuetega Laste Vanemate Liidu president.