HC Chocolate Boys 2 -  Viljandi HC

Teisipäeval, 1. novembril kell 19.30 Eesti Näituste spordihallis. Kohtunikud: Kalev Ventsli, Urmo Sitsi. Vaatleja: Jaan Heli.

Chocolate Boys 2 meeskond on viimasel ajal sattunud üha paremasse hoogu. Kui meistrivõistlusi alustati kolme kaotusega, siis nüüd on saadud kaks võitu järjest. Viimati oldi 29:28 üle Reval-Spordist, see aga kergitas meeskonna turniiritabelis juba neljandaks. Viljandlased on aga seevastu teeninud kolme  kaotuse kõrvale võidu ja viigi. Viiendas voorus saadi 18:36 lüüa Chocolate Boysi esindustiimilt.

"Eesmärk on vaid võit," kuulutas Chocolate Boys 2 meeskonna juhendaja Riho-Bruno Bramanis. "Püüame jätkata samal lainel kus oleme, sest mootor on soojaks töötatud." Bramanis lisas ka, et kuigi osadel mängijatel on kerged vigastused, ei takista see parimate meeste kokku saamist mänguks. Samuti rõõmustab teda praegune tabeliseis. "Neljas koht on ju suurepärane," muheles ta. "Praegu on  veel vara rääkida sellest, kas seda ka hoida suudame, kuid eesmärgiks on see kindlasti."

Viljandi peatreener Lembit Nelke näeb šokolaadipoiste arengut, kuid püssi põõsasse ei viska. "Lähme võitma, muidu pole mõtet ju mängidagi," teab Nelke lihtsaid tõdesid. "Pealegi on tagumise neliku mängud haaravad."

Kuigi osad Chocolate Boys 2 mängijad käisid koos esindusmeeskonnaga Balti liiga mängudel, ei usu Nelke, et see nende meeste mängukvaliteeti nii kiirelt teab kui palju tõstnud on. "Nad olid seal ikka rohkem varumängijad," lausus Nelke veendunult. "Loomulikult on neil noored ja tugevad poisid ning  kõigele lisaks puudub meil vigastatud Taavi Tibar, kuid mäng saab kindlasti põnev olema."

HC Kehra - HC Tallas

Kolmapäeval, 2. novembril kell 19 Kehra spordihoones. Kohtunikud: Toomas Heinla, Kalev Ventsli. Vaatleja: Jaan Heli.

Täiseduga jätkavad kehralased purustasid eelmises voorus Tapa 45:21, meistrivõistluste punane latern Tallas jäi samal ajal alla Servitile 26:37. Hetkel ongi mullusel neljandal meeskonnal Tallasel tabelis vaid viigipunkt Reval-Spordi vastu. "Kehra on küll favoriit, kuid meeskonnad tunnevad üksteist läbi ja lõhki
ning nii ongi mängud Tallasega alati tasavägised olnud," analüüsis kehralaste loots Jüri Lepp. "Tallasel on ees euromängud, seega on nad kindlasti heas vormis. Kuigi meil olid hiljuti Balti liiga mängud, suudame  neist kenasti taastuda. Pealegi on kõik paremad peale Ravo Voosalu Tallase vastu rivis."

Ka Tallase peatreener Toivo Järv teab, et meeskonnad tunnevad üksteist põhjalikult. "Siiski on Kehra selge soosik," ei jätnud endine tippväravavaht lisamata. "Seekordne kohtumine on meie jaoks peaprooviks enne tähtsaid euromänge ning sellele järgnevat vastasseisu Viljandiga."

Järv teab, et Euroopas neil lihtne olema ei saa. "Üks mees mängis neil varem Saksamaa Bundesligas ja paljud kuuluvad Šveitsi koondisesse," kirjeldas Järv Berni klubi taset. "Meil pole hetkel ka midagi koosseisu poolest hõisata. Kehra vastu ei saa ilmselt erinevatel põhjustel väljakule joosta Markko Junolainen, Oleg Sidorov ning Martin Lillepea."

HC Chocolate Boys 1 - SK Tapa

Kolmapäeval, 2. novembril kell 19.30 Eesti Näituste spordihallis. Kohtunikud: Ain Pinnonen, Gennadi Aleksandrov. Seni vaid võidult-võidule sammunud Chocolate Boys 1 oli viiendas voorus üle Viljandist 36:18. Hooaega kahe võiduga alustanud Tapa on aga kolm järgmist mängu kaotanud. Viimati tunnistati Kehra paremust 45:21.

"Tapa vastu probleeme ei tohiks tekkida," loodab Chocolate Boys 1 peatreener Tarmo Volt. "Graafik on küll tihe, kuid esmaspäeva võtsime vabaks ja teisipäeval teeme kerge trenni. Meil on ju lisaks põhimängijatele ka vahetusmehed olemas." Balti liiga avaetapil Kaunases Chocolate Boysi kõikides kohtumistes võidusadamasse tüürinud Voldi jaoks oli taoline edu pisut üllatav, seda peale kesiseid aastaid selles sarjas. "Nii suurt edu küll ei oodanud, kuid tänavuseks olimegi üheks sihiks seadnud ka Balti liiga," tõdes ta. "Kui varem võtsime ühe mängu korraga, siis nüüd tahaks kokkuvõttes kolme hulka tulla. Seega on tänavu meil selles sarjas häälestus hoopis parem."

Vaatamata heale mängule ei tahtnud Volt ülemäära taevasse kergitada meeskonna suurt 32:17 võitu Meistrite liigas mängiva Kaunase Granitase üle. "Nad on tugevad, kuid meiegi olime head," kirjeldas Volt. "Ka šokolaadipoiste eesmärgiks on Meistrite liiga, kuid enne tuleb kohalikud meistrivõistlused ära võita ja loota, et rahvusvaheline alaliit Eestile tippturniirile üldse koha eraldab."

Tapalaste loots Elmu Koppelmann lisas, et tänasel päeval neil valitseva Eesti meistri vastu võimalusi pole. "Arvestades nende häid mänge Euroopa tasemel meeskondadega, peame õnnelikud olema, et niigi hästi vastu saame," tunnistas ta. "Loomulikult anname endast maksimumi ja loodame ka parimad mängijad selleks kohtumiseks kokku saada."

EKL-i PRESSITEENISTUS