Võistlusele kogunes tänavu osalejaid ligi 13 000, osavõturekord on aga koguni üle 24 000 orienteeruja. Eestlasi oli erinevates võistlusklassides stardis neljakümne ringis, teatas Sportnet.

Kokku on võistlusklasse 121, sealhulgas noorimate omad kuni 10-aastastele poistele ja tüdrukutele ning vanim meestele, kel eluaastaid üle 95. Tänavu siiski nii vanu osalejaid ei olnud, vanimateks jäid 14 meest ja üks naine vanuses 85-90 eluaastat.

Tugevaimateks klassideks on võistlusel kuni 18-aastaste noormeeste ja neidude (H18 ja D18), juunioride (H20 ja D20) ja täiskasvanute eliitklassid (H21 ja D21). Seni ei ole ühelgi eestlasel õnnestunud eliitklassides üldvõitu saavutada, tänavu saavutas aga ajaloolise võidu meesjuunioride eliitklassis OK Võru/Võru Spordikooli kasvandik Timo Sild.

Võitnud esimese päeva, püsis ta kokkuvõttes liidrina lõpuni välja ning startis viimasel päeval viitstardist eduga 1.55 lähima jälitaja ees. Veatu ja stabiilne jooks tõigi lõpuks 4-minutilise võidu rootslase Daniel Attåsi ees. Kokku oli selles klassis 118 võistlejat kümmekonnast riigist.

Noormeeste (kuni 18-a.) eliitklassis oli Lauri Sild (OK Võru) 15. ja Henrik Berg (Bromma-Vällingby) 26., neidude tugevuselt teises klassis võitis Ly Trei (OK Põlva Kobras), Eva-Maria Ehala oli kolmas ja Grete Gutmann neljas (mõlemad Rae ROK).