Ülemaailmse ISAF Rahvuste Karika eesmärk on selgitada maailma parim purjetamisriik match race distsipliinis. Euroopas peetakse kaks finaali – Põhja-Euroopa finaal ning Lõuna-Euroopa finaal. Põhja-Euroopa regiooni finaalis, mille võitjale on tagatud pääs lõppfinaali, võistlesid üheksa riigi meeskonnad – Taani, Sloveenia, Poola, Holland, Soome, Saksamaa, Eesti, Suurbritannia ja Iirimaa, võistlus peeti J/80 sportpaatidel.

Esimeses voorus võitis Mati Sepa tiim kaheksast vastasest viis ning läks sellega teisele voorule vastu taanlaste järel sloveenlaste ja soomlastega 2.-4. kohta jagades. Teises voorus jõudsid eestlased enne tormi tulekut heidelda kuue vastasega ning said kirja kaks võitu. Tormi tõttu jäeti ära osa teise vooru sõitudest ja finaalsõidud ning lõplik järjestus arvutati välja kõikide meeskondade peetud sõitude võiduprotsendi alusel.

Kindla võidu võtsid match race maailmaedetabelis 11. kohal asuvad taanlased noore kipperi Mads Ebleri juhtimisel võitude-kaotuste suhtega 12-2. Ülimalt tasavägises võitluses teise koha eest jäid otsustavas duellis peale maailmas 47. positsiooni hoidvad soomlased Jon Erikssoni juhtimisel, alistades maailmaedetabeli 18. numbri Sloveenia meeskonna Jure Oreliga roolis. Mõlemad meeskonnad said kirja 9 võitu ja 5 kaotust. Eestlased said 7 võidu ja 7 kaotusega kokkuvõttes 6. koha.

„Võistluste korraldus oli tasemel ning konkurents oli tihe ja tõsine. Siiski kogesime ka ebaõnne – tugevad tuuled rebisid kaasvõistlejal katki spinnakeri, mistõttu pidime korraldajate otsusega võrdsete võistlustingimuste tagamiseks kolmes sõidus võistlema ilma spinnakerpurjedeta, ent spinnidega sõitu pean just meie tugevamaks pooleks. Samuti jäid tormi tõttu mitmed meie jaoks olulised sõidud pidamata. Siiski pean seda regatti konkurentsi tugevust arvestades meie seni kõige paremaks esinemiseks ning pärast seda võistlust loodame tõusta maailmaedetabelis esisajasse,“ ütles kapten Sepp.

Praeguseks on 23.-28. märtsil 2009 Brasiilias Porto Alegres peetavale ISAF Rahvuste Karika lõppfinaali kvalifitseerunud võõrustajamaa Brasiilia, tiitlikaitsja Prantsusmaa, Portugal, Uus-Meremaa, India ja Taani, naiste arvestuses Brasiilia, tiitlikaitsja Prantsusmaa, Austraalia, Suurbritannia, Itaalia ja India. Kokku osaleb mõlemas arvestuses 12 riiki.

Match Race kujutab meeskondade kahevõitlust – tiimid võistlevad üks-ühe vastu ning võitlusest väljub üks meeskond võitjana ja teine kaotajana. Seega võtavad igas sõidus mõõtu korraga kaks meeskonda ning ei toimu suuri ühisstarte, nagu purjetamises üldiselt tavaks. Kuna paadid on identsed ning võistlusrada lühike ja tempokas, saab regati võita vaid see meeskond, kellel on läbimõelduim strateegia ja kavalaim taktika, parimad tehnilised oskused ning sujuvaim meeskonnatöö. Match Race kuulub naiste olümpiaprogrammi 2012. aasta Londoni mängudel, meestele oli Match Race olümpiadistsipliiniks aastal 2000 Sydney olümpiaregatil kombinatsioonis Fleet Race'ga.