Eesti Raadio vahendab oma kuulajatele ülekandeid kõikidelt murdmaasuusatamise distantsidelt MM-võistlustel, mis toimuvad Jaapanis Sapporos. Kuna suusaalade võistlused jäävad Eesti aja järgi varahommikusse, siis kanname Vikerraadios olulisemad hetked Sapporost üle otseülekannetena, võistluse alguse aga lülitustena võistluspaikadesse.

Nendel raadiokuulajatel, kes soovivad murdmaasuusatamise distantse täispikkuses kuulata, avaneb see võimalus Tallinnas Raadio Tallinna vahendusel lainepikkusel 103,5 MHz. Raadio Tallinn on kuulatav üle interneti ka kogu Eestis.

Suusatamise MM-võistluste ülekandeid teostavad Sapporost Eesti Raadio kommentaatorid Erik Lillo ja Tarmo Tiisler, kes jõudsid võistluspaika juba selle nädala alguses. MM-võistluste ajaks ennustatakse Sapporosse lumesadu, mis võib muuta ka võistluste ajakava.

Eesti koondise suurimad medalilootused on seotud Kristina Shmiguniga naiste individuaaldistantsidel ja Jaak Maega meeste suusavahetusega sõidus. Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu Sapporos ei võistle.
Eelmistelt suurvõistlustelt Torino taliolümpiamängudelt võitis Eesti murdmaakoondis kolm kuldmedalit.