Hästi esines aga Eesti tüdrukute võistkond. Pidev harjutamine ja naiskondlik kokkumäng tõid kolmanda koha.

“Koostöö on väga hea. Me ei andnud alla ka siis, kui olukord oli lootusetu,” sõnas eestlannade kapten Halina Mugame. “Meie kolmas koht oli nagu Andrus Veerpalu kuldmedal. Selline tulemus lisab enesekindlust ja annab lootust edaspidiseks.” Treener Wally Crocker kiitis samuti oma hoolealuseid. “Tüdrukud jooksid kiiresti nii kaitses kui ka ründes. Seekord oli väga tubli mäng.”

Erimeelsusi pole. Open- mänguklassis võitnud Soome võistkonna Ubermacht liikmed kommenteerisid oma võitu järgmiselt: “Oleme sama võistkonnaga kaua koos harjutanud ja võistelnud, oleme justkui kokku sulanud. Meie strateegia on mäng alguses kontrolli alla saada. Kui see õnnestub, pole raske võite noppida.”

Kindlasti muutub lendava taldriku mäng järjest populaarsemaks, eriti kui suvi on ukse ees.

Frisbee ultimate on võistkonnamäng, kus omavahel heitlevad kaks viieliikmelist esindust. Mängitakse ristkülikukujulisel väljakul, kus ründetiim peab taldriku üle väljaku oma mängijale viskama. Taldriku mahakukkumisel läheb ründeõigus kaitsvale võistkonnale. Liikumiselt sarnaneb mäng korvpalliga: palju jooksmist, ründamist, kaitset ja täpseid viskeid. Kohtunikke ei ole, võimalikud erimeelsused lahendavad mängijad ise.

Frisbee ultimate’i puhul on oluline hea tuju ja vastase austamine. Turniiril kõik toimis, erimeelsused lahendati kiirelt.