“Täitsin miinimumülesande. Muidugi soovinuks ma heidelda ka medalite pärast. Ent esiteks tuli mustadega mängida rohkem kui valgetega, teiseks ei klappinud esimesed voorud nii nagu vaja. Kogemuste põhjal arvasin, et “pluss kolmega” pääseb edasi, nii ka läks. Ent jõudsin selle tulemuseni alles eelviimases, 12. voorus,” rääkis Ehlvest.

Eestlane mängis senisest kiirema ajakontrolliga turniiril esmakordselt ja möönis, et õige rütmi leidmine võttis aega. 40 käigule anti mõtlemisaega tund ja 15 minutit, iga sooritatud käik lisas 30 sekundit aega. Kokku seega 1.35, kuid edasi partii lõpuni vaid veerand tundi mõtlemisaega. “Laudade vahel jalutamiseks enam aega ei jää,” muheles Ehlvest.

UUENDUS HAKKAS SOBIMA. Ometi usub Ehlvest tagantjärele, et uuendus hakkas talle sobima. “Mõni võit jäi leidmata, aga samas on võiduseisu saavutamine lihtsam. Tingimused on raskemad, vigu koguneb rohkem, suurenevad resultatiivsete partiide hulk ja ettevalmistuse tähtsus. Mul ei teki selle ajakontrolliga erilisi probleeme,” analüüsis Ehlvest.

Meie mees soovinuks paremat starti, ta alustas kolme viigiga. Võit tuli neljandas ja kaheksandas voorus, ainus kaotus üheksandas. “Kahtlusehetki — kas pääsen MM-ile või mitte — ei jõudnud tekkida. Ehkki pärast kaotust Katsei‰vilile ja võiduseisu realiseerimata jätmist partiis Minasjaniga polnud tuju parim. Õnneks järgnes kaks võitu.”

OHRID SÕJAST PUUTUMATA. Ehlvesti hinnangul ei õnnestunud parimini avavõitudele järgnenud partiid. “Võitsin valgetega, seejärel ootasid ees mustad malendid. Ent nendega on suurmeistrit alistada väga raske.”

FIDE andis male EM-i sõjategevusest haaratud Makedoonia korraldada, Ehlvesti sõnul polnud mängupaigas läheduses toimuvast agressiivsest tegevusest mingit märki.

“Lõuna–Makedooniast jäid ilusad mälestused. Maletajate elupaika ümbritses küll relvastatud valve. Loodus oli ilus. Turniir toimus Ohridi lähedal, järveäärses külakeses, kohalik rahvas jättis väga sümpaatse mulje,” kirjeldas Ehlvest.

MM algab novembri lõpus. Mängupaik pole veel selgunud. Osaleb 128 maletajat, olümpiasüsteemis peetakse kahepartiilisi minimat‰e. Kui mat‰ lõpeb 1:1, võetakse appi kiirpartiid.

IHKAB MM-ILT HEAD TULEMUST. Ehlvest loodab MM-i ettevalmistuseks leida nõnda palju raha, et saaks vähemalt treeningulaagri ajaks palgata sekundandi. “Kogemusi jätkub piisavalt, olen parimas eas tulemuse saavutamiseks,” ütles 38–aastane Ehlvest, kes läinud aasta MM-il Delhis jõudis 16 parema sekka.

Juuli algul võistleb Ehlvest World Openi nime kandval turniiril Philadelphias.