“Arvan, et rekordilootused on kuskil 60 protsendilised. Kas nüüd kindlasti rekord tuleb, eks seda näeb pärast, aga hea jooks tuleb igal juhul,” sõnas Nool eile õhtul.

Seitsmendat ja viimast korda toimuva kergejõustikuõhtu peaaladeks on meeste 200m jooks ja kettaheide. Võistluse ühe korraldaja Peeter Tishleri sõnul on nendel aladel võimalik uue Eesti rekordi sünd. “Nool on enda sõnul heas kiiruslikus vormis ja noored konkurendid kannustavad teda tagant. Kettaheites saab aga Tammert jälle hea tugeva võistluse,” selgitas Tishler.

Nool hindab konkurentsi. Nool kontrollis oma sprindivormi Tartus ja 10,62 näitas mehe enda sõnul normaalset kiirust. “Eks üldväsimus ole veel sees, kuid enestunne läheb järgmist nädalavahetust silmas pidaes paremaks. 200 meetrit on vajalik just selleks, et 400 meetsri tarvis õhkus sisse saada,” rääkis rekordiüritaja.

200m jooksus pakuvad vormi koguvale Noolele konkurentsi kodused kiired jooksjad. Eesotsas Argo Golbergiga. Tartus Sule memoriaalil püstitas Golberg 100 meetris isiklikuks rekordiks 10,59, võites kolme sajandikuga ka Noolt. Pikas sprindis ihkavad Noolele kannale astuda aga eelkõige tänavu isikliku rekordi 21,41-ni viinud Maidu Laht ja Martin Vihmann, kelle parim aeg 21,36 pärineb eelmisest hooajast.

“Golbergil pole 200 meetris veel aega, kuid sada lubab temalt küll kiiret jooksu. Kuigi Laht on pikas sprindis stabiilsem olnud, arvan et Golbergi ‰ansid mulle kõige tugevamaks konkurendiks saada on tõsisemad. Samas ei tea, milleks veel Vihmann võimeline on,” analüüsis Nool rivaalide võimalusi.

Siinkohal kinnitas olümpiavõitja, et tunneb noorte meeste konkurentsist ainult rõõmu. “Enam ei saa võistlust kergelt võtta, tuleb pingutada maksimaalselt.”

Tammert ootab tuult. Tammert kinnitas Tartus toimunud Gustav Sule memoriaalil, et pikad kettakaared Haapsalus olenevad paljuski tuulest. “Spetsiaalselt ma Haapsalu võistluseks ei valmistu, kuid soodsa tuule korral üritan loomulikult kaugele heita. Ja tuuled on Haapsalus tavaliselt head.”

Rekordimehe sõnul pole tal sportliku vormi hoidmisega hetkel probleeme. “Tehnika on paigas ja ülejäänu sõltub juba rohkem värskusest,” rääkis Tammert. Kohal on ka Eesti teine EM-i koondislane Gerd Kanter, kes viimastel treeningutel on heitnud ketta 64 meetri taha.

Odaviskes osalevad 80 m mees Andrus Värnik ja hooaja hakul EM-võistluste normi 56.04-ga täitnud Jana Trakmann. Värnikule on Haapsalu staadion ka isikliku rekordi 82.24 sünnikohaks.

Haapsalus toimub ka Hannes Peeba mälestusjooks 1500 meetris, kus nimekamaks osalejaks on Antti Vasala Soomest. Naiste 100m tõkkejooksus üritab EM normi täita Mirjam Liimask. Pühapäeval jäi neiul normist (13,50) puudu vaid sajandik. Põnevaks tõotab kujuneda vastasseis Katrin Käärti ja noorukese Egle Uljase vahel 200 m.

Tishleri kinnitusel jääb seekordne Juuniõhtu kergejõustikuga ka viimaseks. “Oleme küllalt pikalt teinud ja ring on täis saanud. Vähemalt praegusega tõmmame otsad kokku, sest lihtsalt niisama ei taha üritust jätkata.

Tippkergejõustik jääb Haapsallu aga edaspidigi.”