Mitmed olümpiaks valmistuvad korvpallikoondised osalevad Hiinas FIBA turniiril Diamond Ball. Üllatuslikult alistas Iraan 72:70 Serbia ja Austraalia oli 67:55 üle Hiinast.

Aasia meistermeeskond oli eelmise kohtumise Argentinale kindlalt kaotanud, ent 24 tundi hiljem olid iraanlased üllatuslikult paremad Serbiast. "See on meie korvpalliajaloo suurim võit," kommenteeris mängu Iraani meeskonna serblasest peatreener Raijko Toroman.

"Me tegime liiga palju rumalaid otsuseid ja lasime vastasel oma mängu mängida," rääkis Serbia meeskonna kapten Milos Vujanic mängujärgselt. "Arvan, et Iraan võib ka olümpial paljusid üllatada," lisas ta. Iraani parimad olid tsenter Hamad Ehadadi ja tagamees Javad Davari, kes viskasid kumbki 20 punkti. Ehadadi sai kätte ka 20 lauapalli ja blokeeris 6 viset. Serblaste parim oli 14 punktiga Zoran Erceg.

Teises kohtumises mängisid austraallased väga tugevat kaitset ja nii pididki olümpiamängude korraldajad neile alla vanduma. Hiinlased patustasid 23 pallikaotusega ja nende kolm põhimeest Yao Ming, Yi Jianlian ja Wang Zhizhi viskasid kokku vaid 18 silma.

"Mängisime halvasti, meil on veel paljuski areneda ja aega selleks on vähe. Anname endast siiski parima," kommenteeris Yao Ming mängu.  

Austraallaste resultatiivseim oli 11 simaga Chris Anstey, kes oli mäletatavasti Martin Müürsepa klubikaaslane NBA-aegadel kui Austraalia liigas.