Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA kinnitas eile, et tühistab Usbekistani 1:0 võidu, täna Bahreinis toimuma pidanud korduskohtumine jääb ära ja mõlemad lisavalikmängud peetakse 8. ja 12. oktoobril.

FIFA pretsedenditu otsuse tingis laupäevase mängu jaapanlasest kohtuniku Toshimitsu Yoshida jäme viga.

1:0 eduseisul teenis Usbekistan 39. minutil penalti ja realiseeris selle, kuid üks Usbeki mängija jooksis liiga vara karistusalasse ja seetõttu pidanuks kohtunik määrama korduslöögi. Selle asemel aga andis vilemees vabalöögi Bahreini kasuks.

Usbekistan esitas FIFA-le protesti ja nõudis 3:0 võitu, kuid FIFA otsustas teisiti.

“Mängu kordamine pärast 1:0 võitu ja penalti tühistamist on ebaõiglane,” vahendab Reuters Usbekistani Jalgpalliliidu esindaja Sanjar Rizajevi sõnu. “Nõuame, et mängu taasalustataks 39. minutist seisult 1:0 ja meil on kasutada penalti.”

FIFA aga kinnitab, et vastavalt MM-võistluste juhendile on MM-i korralduskomitee büroo (koosseisus UEFA president Lennart Johansson, Julio Grondona, Chung Mong Joon ja Urs Linsi) otsus lõplik ega kuulu edasikaebamisele.

Usbekistani ja Bahreini lisavalikmängude võitja kohtub finaalturniirile pääsu eest veel kahes mängus Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere tsoonis neljanda koha saava koondisega.

Austraalia taotleb MM-i

Okeaania tsooni teises finaalmängus alistas Austraalia võõrsil Saalomoni saared 2:1 (esimene mäng 7:0). Austraalia kohtub lisavalikmängudes finaalturniirile pääsu eest Lõuna-Ameerika valiktsooni viiendaga (tõenäoliselt kolmikust Uruguay, Colombia, Tšiili).

Kuigi alates järgmisest MM-ist mängib Austraalia Aasia tsoonis, tegi maa jalgpalliliit avalduse, et nädala lõpus Marokos toimuval FIFA kongressil taotletakse koos Okeaania konföderatsiooniga (mõned mängud toimuksid Uus-Meremaal) 2018. aasta MM-finaalturniiri.