Selle eest sai maletaja USA valitsuselt noomida, Fischer kadus taas avalikkuse silmist.

Nüüd näeb Inglismaa suurmeister Nigel Short malehiiu varju küberruumis. Short kinnitas pühapäevasele Daily Telegraphile, et mängis eelmise aasta jooksul Fischeriga interneti vahendusel 50 kiirpartiid.

Short on maailma paremaid kiirmales, viigistades 1995. aastal mat‰i Garri Kasparoviga 6:6. Mullu oktoobris kaotas Short esimese seeria küberpartiisid 0:8.Ta vastane oli anonüümne, kuid Short kinnitab, et mängis nimelt Fischeriga, kes on praegu 58-aastane. “Olen 99-protsendiliselt kindel, et mängisin malelegendiga. See oli fantastiline elamus. Minu meelest on Fischer kiirmales märksa parem Kasparovist.”

Et identifitseerida oma tundmatut vastast, saatis Short tollele küsimuse: “Kas tunnete Armando Acevedot?” ja sai napi vastuse “Siegen 1970”. Sel aastal mängis Fischer koos Mehhiko maletajaga tõepoolest Siegeni turniiril.

Eesti Päevaleht palus loole kommentaari Eesti suurmeistrilt Jaan Ehlvestilt. “Internetis on kümmekond keskkonda, kus võib maletada kellega tahes. Teoreetiliselt on Shorti partiid õige või vale Fischeriga võimalikud. Ent tundes Shorti, väidan 99-protsendilise kindlusega, et briti suurmeistri kinnitused Daily Telegraphis on umbluu. See on täpselt Shorti komme nalja teha. Inglise huumor või nii,” märkis Ehlvest.