Aava tõusis viiendaks, vahe pingerea tippu kerkinud Josef Beresiga (Suzuki Ignis) minut ja kolm sekundit. Reedel minutilise edu teiste ees välja sõitnud Guy Wilks (Suzuki Swift) andis ära ligi kaks minutit ja langes teiseks.

Märksa kivisemal ja aeglasemal 27,36 km kihutamisel suutsid eestlasega enam-vähem võrdset kiirust hoida vaid Andresson ja Meeke, teised kaotasid vähemalt poole minutiga. Mölder lõpetas Aavast 1.12 nõrgema ajaga esikümne.

Nii oligi enne 12. katset esikolmik tihedalt koos. Slovakk Beres jutis Wilksi ees 2,4 ja Aava ees 11,5 sekundiga. Andersson oli neljas (+34,4) ja Conrad Rautenbach (Renault Clio) viies (+1.10,2), siis tuli juba neljaminutiline vahe. Mölder hoidis 14. kohta.

Pärast pausi läbiti taas hommikune esimene katse ja Aava oli seekord Meke, Anderssoni ja Sandelli järel neljas, kuid klassi kiireim lõi teda vähem kui 10 sekundiga. Wilks kaotas eestlasele 1,3 ja Beres juba veerand minutiga ja slovakk taanduski Aava taha kolmandaks.

13. katsel oli nobedaim taas Andersson, kuid Aava allajäämine oli vaid viis sekundikümnendikku. Beres kaotas üle poole minuti ja teelt välja sõitnud Wilks üle kuue minuti. Lõunavaheajale mindi Aava juhtimisel. Anderssoni lahutas meie mehest 18,2 ja Beresit 40,4 sekundit. Rautenbach kaotas juba 2.13 ning Wilks 6.01. 

14. katsel mahtusid JWRC kolm kiiremat Meeke, Andresson ja Aava 17 sekundi sisse, kuid eestlane andis rootslasele ära 8,3 sekundit. Liidrikoht libises käest päeva pikimal 29 km kihutamisel, kui Aava kaotas rehvipurunemise tõttu JWRC parematele kaks ja pool minutit.

Enne publikukatset juhtis Andersson Aava ees 2.18,8-ga. Kolmandal kohal olev Beres oli eestlasest maas 31 sekundit ja neljandal kohale olev Rautenbach täpselt poolteist minutit. Päeva viimasel pingutusel sõitsid kümnendiku pealt sama aja välja nii Aava, Andersson kui Wilks, Beres kaotas 1,8 sekundiga.

Enne Türgisse sõitu juhtis Junior WRC paremustabelit Andersson 29 punkitga. Ühe silmaga jäi enne kahte viimast võidusõitu maha Patrick Sandell (Renault Clio). Wilks oli kogunud 21, Aava 20, Rautenbach ja Julien Pressac (Citroen C2) 17 ning Meeke ja Beres 16 silma.

SPORTNET
Foto: Joosep Martinson/Eesti Päevaleht