„Uskumatu, punktisumma näib täiesti utoopilisena, hakkan juba lähenema meeste skooridele,” rääkis Korea esimene ilu-uisutamise olümpiavõitja New York Timesile. Kuigi Kimi üleolek oli ilmne, tegi Asada ikkagi näo, et ta ei jäänud 205,05 punkti ja teise kohaga sugugi rahule. „Jah, kolmekordsed axel’id tulid kenasti välja, kuid ülejäänud kava ei õnnestunud soovitud moel,” sõnas jaapanlanna kurval ilmel.

Kodupublikut 202,64 punkti ja pronksmedaliga vaimustanud Rochette tunnistas, et olümpiamedal oli eesmärk, millest nad emaga unistasid ajal, mil tüdruk uisutajana alles esimesi samme astus. Pühapäeva hommikul siitilmast lahkunud Therese Rochette ei näinud tütre triumfi, kuid just temale see medal pühendati. „Olen enda üle uhke, ma sain hakkama,” rõõmustas mullu MM-il hõbeda võitnud Rochette.

Kolm ebaõnnestumist

Eesti esindaja Jelena Glebova leppis 21. koha ja 134,19 punktiga. Kui lühikavas ebaõnnestus kolmekordne salchow, siis vabakavas äpardus ta samal hüppel lausa kahel korral.

„Olen üllatunud, et punktisumma ei olnudki väga halb, teise hindega (45,28) jään väga rahule,” rääkis EM-il kümnenda koha saanud Glebova, kes oli eurooplannade arvestuses täpselt samal kohal ka olümpial. „Keskendusin taas vaid rasketele hüpetele ja need tulid ka välja, nüüd tean, et pean enne sõitu kõik elemendid läbi proovima,” lisas Eesti esindaja, keda pani imestama seegi, et ta üldse ei närveerinud.

„Uskusin, et kõik tuleb hästi välja, olin 100 protsenti valmis ja midagi ei oleks tohtinud juhtuda.” Viimane võimalus isiklikku rekordit (seni 145,69) püüa on juba vähem kui kuu aja pärast MM-il Torinos.