Narvalased said teises lohutussõidus ajaks 6.26,88 ning olid sunnitud tunnistama Belgia 6,01- ja Poola 4,9-sekundilist paremust.

Stardist väljus kõige paremini küll Taani paat, järgnesid Belgia ja Eesti. Poolel võistlusmaal panid sõidu favoriidid belglased Stijn Smulders ja Christophe Raes gaasi põhja ning võtsid ka võidu, teiseks tõusis tugeva lõpu teinud Poola paat.

Esimesest lohutussõidust läksid poolfinaali Leedu (6.21,39) ning Ukraina (6.22,07), kolmandast Valgevene (6.16,23) ja Horvaatia (6.16,92) ja neljandast Bulgaaria (6.17,29) ning Norra (6.19,36).

Poolfinaalidesse pääsesid vaid iga lohutussõidu kaks paremat, seega peavad Gulov ja Latin sõudma homses valiksõidus, kus selguvad C- ja D-finaali koosseisud. Eestlaste vastased homme on Indoneesia, USA, Austraalia, Slovakkia ja üllatuslikult 12 parema hulgast välja jäänud Itaalia.

Leonid Gulov ja Vladimir Latin on koos sõitnud napilt kuu aega. Gulov alustas hooaega neljapaadis, kuid läks tülli treener Tatjana Jaansoniga ning otsustas meeskonnast lahku lüüa. Seejärel plaanis Gulov startida MM-il ühepaadis, kuid kaotus Latinilt Eesti meistrivõistlustel kallutas otsuse kahepaadi kasuks. Vladimir Latin alustas hooaega küll kahepaadis, kuid koos Oleg Dmitrijeviga.

Noortele preemia

Eesti neljapaat, mis esmaspäeval sõitis välja eelsõitude kiireima aja, on võistlustules reedel, kui sõidetakse poolfinaalid.

Eesti Vabariigi valitsus otsustas eraldada sõudmises juunioride maailmameistriks tulnud kahepaadi liikmete Kaisa Pajusalu ja Jevgenija Rõndina ning nende treenerite premeerimiseks 225 000 krooni. Mõlemad sportlased saavad 75 000 krooni, juhendajad Ulvi Lutosˇkin ja Valeri Osmokeskule kumbki 37 500 krooni.

Lisaks juunioride meistritiitlile on neidudel ette näidata viies koht U23 MM-ilt.