Eliit- ehk A-rada algas lühikese rulluisuetapiga, edasi mindi juba vastu tõsisematele katsumustele ratta seljas. Rattaetapil tuli läbida Ahja jõe orgu viis korda. Rulluisu- ja rattaetapp ei suutnud tekitada märkimisväärseid ajavahesid. Seetõttu asus kanuuetapile seitsmest võistkonnast koosnev juhtgrupp. Sõudmine Taevaskojast Kiidjärveni oma tehnilisuse ja füüsilise nõudlikkusega hajutas võistkonnad ajaliselt laiali. Tagasisõidul said aga otsustavaks taktikalised valikud. Esikuuiku kaks võistkonda otsustasid kanda kanuud mööda maanteed tagasi Taevaskotta. Sellega saavutatud edu aitas Nike ACG-l kindlustada võit segavõistkondade arvestuses.

Üldarvestuse esikolmik vahetult enne jooksudistantsi oli ISC Adventure Team, Salomon X-Adventure Team ja GoDiscover. Kanuuetapile järgnenud jooksudistantsil tuli eriülesannetena komposteerida punkt kuue meetri kõrgusel ronimisseinal ning ületada kõrgete kallastega org paralleelköitel. Köitelt lahkudes oli Salomoni edu ISC ees 30 sekundit. Võistluse lõppfaasiks kujunenud rattaetapil ei suutnud liiderduo otsustada omavahelist paremust. Otsustavateks hetketeks kujunes veesuusatamine ja takistusrada Mooste mõisa ajalooliste hoonete keldrites ja pööningutel. Võistluse lõppvaatuse suutis kiiremini läbida Salomon X-Adventure Team, kes saavutas lisaks etapivõidule ka ülipõnevas konkurentsis sarja üldvõidu. Teiseks tulnud ISC Adventure Team kaotas ühe minutiga ning kolmandana finišeerunud GoDiscover 13 minutiga.

Kergema, B-raja läbis 150 startinud võistkonnast kõige kiiremini Merko Team ajaga 3:20.37. Sellega saavutati Hansa13 ees ka esikoht sarja kokkuvõttes.

Meeskonnad

1. Salomon X-Adventure Team (Heiti Hallikma, Urmo Alling, Urmas Utar) 5:48.52
2. ISC Adventure Team (Randy Korb, Rain Lond, Priit Ailt) 5:49.45
3. GoDiscover (Marek Nõmm, Tiit Pekk, Erko Virgepuu) 6:03.13

Segavõistkonnad

1.(4.) Nike ACG (Ruth Vaher, Erik Aibast, Alar Viitmaa) 6:03.51
2.(6.) Xadventure.ee (Maret Vaher, Andres Hiiemäe, Raimo Rotberg) 6:17.21
3.(11.) Silja Sport (Silja Suija, Sven Luks, Kunnar Vahi) 6:52.47

Naiskonnad

1.(25.) Team Icebug (Viivi-Anne Soots, Merike Vanjuk, Piibe Tammemäe) 7:34.16
2.(35.) ISC Team (Elo Saue, Jaana Kink, Triin Vask) 7:59.13

SK XDREAM