Teised Eesti maadlejad kaheksa tugevama sekka ei pääsenud.

Hallik alustas Moskva MM-i ainult 18 sekundiga saavutatud seljavõiduga Mauritiuse mehe Andre Francois Xavieri üle. Teises matšis hoidis Hallik 5:0 punktiedu horvaadi Josip Matkoviciga lõpuni. Avapäeva viimases heitluses norralase Roe Kleivega jäi Hallik punktidega 3:0 peale. Aega kulus 7.09.

”Viimane avapäeva matš oli raskeim. Ristseisus ei saanud esimese kuue minutiga rohkem ühest punktist. Õnnestus lõpuni võidelda - omadus, millest mul on sageli puudu tulnud. Õnnel on maadluses oma koht, kuid alati tuleb lõpuni maadelda. Avapäeva kolm võitu lõid meeldiva fooni,” sõnas Hallik.

Neljandas kohtumises läks Hallik kokku mulluse MM-i pronksimehe kreeklase Xenofon Koutsioubasega. Tuli 2:4 punktikaotus, mis andis viienda koha. ”Sellest mat‰ist jäi okas hinge. Häälestusin korralikult ja maadlesin võitluslikult. Aga jäin pisut aeglaseks ja lubasin end kahel korral üle vedada. Tõesti kahju, sest medaliheitlus polnud kaugel. Ent annan endale aru, et ka viies koht oli minu jaoks saavutus. MM-idel pole kunagi nii kõrgel olnud,” kommenteeris Hallik, kes kogenud mehena sai seekordsest mõõduvõtmisest innustust.

Eesti nimekaim Valeri Nikitin (-74 kg) langes konkurentsist kahe kaotuse ja ühe võiduga. Avakohtumises kahekordse olümpiavõitja ja maailmameistriga Filiberto Ascuyga Kuubalt kannatas Nikitin kohtunike ebaõigluse all. ”Esimene kolm minutit punkte ei toonud. Siis pandi mehed ristasendisse ja Nikitin tegi võtte. Osa kohtunikke näitas Valerile punkte, kuid lauakohtunik andis need hoopis kuubalasele. Ka maadluses lasevad kohtunikud end tiitlitest mõjutada. See mat‰ lõi Nikitni rivist välja,” leidis Eesti maadlusliidu peasekretär Mehis Kard. Pärast 0:4 kaotust kuubalasele kaotas Nikitin 1:3 aserile Vugar Aslanovile ja võitis 4:0 Dragan Markovichi (Bosnia).

Kaks kaotust ja võidu sai ka Richard Karelson kehakaalus kuni 96 kg. Nikitini ja Karelsoni lõplik koht polnud eile õhtuks veel selgunud. Kehakaalus kuni 84 kg võistelnud Tarvi Thomberg sai 18. koha.