Mu hollandlasest agendil Peter Kemnal on head suhted Alemannia spordidirektori Erik Meijeriga, kes on samuti hollandlane. Meijer tegeleb uute mängijate värbamisega, tema otsustaski mu palgata.

Käisin aprillis nädala Aachenis katsetel, seejärel oli Alemannia huvi kogu aeg ilmne, aga ma tahtnud siis veel rusikatega vastu rinda taguda, sest jalgpalliäris pole enne miski päris kindel, kui allkirjad on paberil. Minu jaoks said asjad kindlamaks mõni päev tagasi, kui mind Aachenisse tagasi kutsuti, ja päris kindlaks täna (eile – toim) hommikul, kui klubiga kaheaastase lepingu sõlmisin.

•• Sul lõppes just aastane leping Inglismaa esiliigaklubiga Derby County, kelle ridadesse kuulusid koos sealses akadeemias veedetud ajaga ühtekokku kolm aastat. Kuidas Inglismaa-perioodile tagasi vaatad?

Ma ei muudaks midagi, kui saaksin kõik taas läbi elada. Eriti jäin rahule esimese kahe aastaga. Tõsi, kolmas hooaeg Derbys, mis oli mulle esimene profina, jäi kripeldama, sest peatreener Nigel Cloughi visioon klubist ei ühtinud paljude välismängijate nägemusega. Mitmed välismaalased lahkusid juba talvel. Minuga soovis Derby millalgi aasta lõpus rääkida lepingu pikendamisest, aga ma ei nõustunud sinna jääma. Oli ju näha, et noori mängijaid ei usaldatud. Viimasest aastast on kahju ka sellepärast, et eeldasin hooajaeelse ettevalmistuse järel suurepärast aastat. Lõin kontrollmängudes palju väravaid ja olin ka füüsiliselt väga heas vormis, aga kui hooaeg algas, siis ma ei mahtunud põhimeeskonna mängumeeste sekka.

•• Kas Aachenis usaldatakse noori?

Kindlasti. Mind kutsuti sinna ju ikkagi põhimeeskonda tugevdama. Spordidirektor Meijeril on endise tippmängijana (on kuulunud mängijakarjääri vältel näiteks nii PSV Eindhoveni, Leverkuseni Bayeri kui ka FC Liverpooli ridadesse – toim) selge visioon, kuidas klubi arendada, ja ma tahan olla osa tema plaanidest. Meijer panustab just meeskonna noorendamisele, mistõttu paljud vanemad pallurid on juba lahkunud või lahkumas. Suvel tuleb ka uus peatreener – kes, seda veel ei tea. Lisaks meeldivad mulle Alemannia klubikultuur ja tulihingelised fännid. Klubi elujõulisusest annab märku ka möödunud hooaja al­guses avatud uhke, 33 000 pealtvaatajat mahutav  Tivoli staadion.

•• Kas Alemanniaga ühinemine tähendab su karjääris edasi- või tagasiminekut?

Kindlasti edasiminekut! Kuigi Alemannia mängib tugevuselt teises Saksa liigas, on klubil kõik eeldused, et tõusta kõrgliigasse. Ja minul avaneb seal mõistagi võimalus ükskõik kellele silma jääda. Ausalt öeldes ei suuda ära oodata, millal hooaeg algab ja Alemannia ridades väljakule pääsen. Täna (eile – toim) reisin Aachenist koju, kus puhkan 28. juunini. Siis sõidan Saksamaale tagasi, sean end sisse ja alustan klubiga hooajaeelset ettevalmistust.