Näiteks panustatakse ketteheite naistele Song Aiminile ja Gong Lijiaole, kellest esimene on IAAF-edetabelis kolmas ja teine viies. Medalile võib heidelda ka naiste vasaraheite olümpiapronks Zhang Wenxiu.

Hiina kergejõustikuametnike sõnul kasutatakse eelolevaid maailmameistrivõistlusi pigem noorte lootustandvate atleetide proovilepanekuks. Üheks selliseks on 21-aastane tõkkesprinter Yin Ling, kelle nimel on Hiina tänavuse hooaja tippmark 13,38. Tõkkejooksus võib üllatada ka kaks aastat tagasi Osakas viienda koha saanud Shi Dongpeng.

"Maailmameistrivõistlused tulevad meie jaoks rasked," sõnas China Daily vahendusel Hiina kergejõustikuliidu asepresident Feng Shuyong, kes avaldas enim kahetsust, et hiinlastel pole tänavu lootuski võita kulda maratonis, kus varem on alati esirinnas võideldud.

"Zhou Chinxiu ja Zhu Xiaolin on alati olnud võimelised kuldmedaliks, kuid viimastel aastatel pole nad oma vanuse ja vigastuste tõttu palju treenida saanud."

2007. aasta MM-il sai Zhou hõbeda ning Pekingi olümpial pronksi, kuid viimaste suurvõistluste sarnasest vormist on tänavu asi kaugel. Londoni maratonil piirdus kahe aasta tagune võitja Zhou 12. kohaga.

Meeste 20 kilomeetri käimises hoiab Wang Hao maailma edetabelis kolmandat kohta, Chu Yafei ja Li Jianbo on vastavalt kaheksas ja 11.