Purjelauavõistlusele eelnenud nädalal oli ilmaprognoos võistluste jaoks suurepärane, ennustusega kuni 10 m/s tuult. Tegelikkuses oli aga tuuletugevus tunduvalt kesisem. Laupäeval puhus edelatuul tugevusega 5 m/s, millega õnnestus pidada 6 võistlussõitu. Esimese päeva lõpuks juhtis võistlust Jaanud Ree, kellele järgnesid Raivo Saarm ja Aivar Kajakas.

Pühapäeval puhus tuul vaid 2-3 m/s, suunaga kirdest. Sõideti 3 võistlussõitu ja kui eelmisel päeval oli eelis formula varustusega sõitjatel, siis sellistes tuuleoludes olid trumbid selgelt svertlaudadega sõitjate käes. Võistluse võit läkski taktikaliselt õige valiku teinud Aivar Keskkülale, kes teisel päeval sõitis sverdiga lauaga. Parim juunior Peeter Kask oli üldarvestuses kolmas ning parim naine Annika Valkna sõitis üldarvestuses välja tubli 10. koha. Mõlemal päeval sõideti külgtuule suunas paigutatud slaalomirada. Kokku võttis võistlusest osa 33 sõitjat.

Purjelauavõistluse Bacardi Fun 2009 kolm eelnevat etappi on toimunud Pärnus, Tallinnas ja Saaremaal. Hiiumaal toimus see võistlus esmakordselt. "Eks tuult oleks võinud rohkem olla, muud tingimused olid võistlemiseks head. Esialgse tagasiside põhjal otsustades saime võistluste korraldamisega hästi hakkama, kõik sujus ja ootamatuseid ei olnud", ütles võistluste korraldaja Martin Berkmann Hiiumaa Surfiklubist.