“Kas tuntud suusariikide suurfirmad püüavad Heina toodangut turult tõrjuda? “Kust niisugune info?” küsib Hein üllatunult vastu. “Hüppekombinesoonid on nišitoodang, seal peaks olema turgu kõigile,” leiab Hein.

Hein teab, et kui osta poest tuntud firma hüppekombinesoon ja see esimesel katsel žüriist läbi läheb, on tegemist kehva toodanguga. “Hea kombinesoon, mis hüppele pikkust juurde annab, peab olema nn piiri peal: kas läheb läbi või mitte? Ta ei tohi olla liibuv, aga ka mitte liiga lohvakas. Materjali õhu läbilaskvust kontrollitakse spetsiaalse aparaadiga. Aga tuleb tõdeda, et žürii hinnangus on palju subjektiivset. On juhtunud, et kombinesoon ei lähe läbi, aga nädala pärast – ka siis, kui see vahepeal kapis seisab – juba sobib,” hindab Hein.

Salumäele sobib suur mägi

Tavaliselt uusi kombinesoone pisut venitatakse, kui nad ei peaks piisavalt õhku läbi laskma. Mõlemal Eesti suusahüppajal, Jens Salumäel ja Jaan Jürisel ning kahevõistlejal Tambet Pikkoril on kombinesoonide pärast varemgi žüriiga erimeelsusi olnud – nagu ka teistel sportlastel.

Hein peab 37. kohta jaganud Salumäe esinemist normaalmäe võistlusel heaks. Aga mitte väga heaks. “Ta sai kõrgema koha, kui ükski eestlane MM-il kunagi varem. Aga suurmägi sobib Jensile rohkem. Ootaks küll, et ta teise hüppevooru 30. parema hulka pääseb,” kommenteerib treener.