Esimest korda sel suvel leidis kohtumine aset Pärnu Grillfestil, teist korda kohtusin Anne Veskiga Toris Tori ööde ja päevade raames korraldatud tantsuõhtuga ning sealgi andsin Anne Veskile üle potiroosi, mis sai küll pisut kahjustada. Paar roosiõit olid murdunud kahjuks.

Kui Anne Veski varem näitas minu kui oma suurima fänni vastu austust ning kutsus mind tasuta sisse kontserdile, siis praegusel ajal on tal vist ükskõik, kas mina tema kontserdile lähen või mitte. Mingit tasuta sisse laskmist enam pole. Tegelikult pole Anne Veskilt sead ka palunud.

Tänavusel juubelikontserdil minu jaoks "vau" üllatust ei olnud. Tõsi, Anne Veski laulab endiselt hästi ning näeb ka roosiaia kuningannalik endiselt välja, aga mingit erilist üllatust see juubelikontsert ei sisaldanud. Kestis see umbes 2 tundi ja 15 minutit ning lõppes järsku ilutulestikuga ning peale seda enam artistid lavale ei tulnud.

Kordas viie aasta tagust kontserti

Kontserdil kõlasid kõik varem kuuldud laulud ning ühtegi päris uut laulu ei pakutud. Oli ka nagu eelmise juubeli kordust laulude ja esituste osas, sest laulu "Veel" laulis Anne Veski koos Koit Toomega ning "Viimane vaatus" kõlas Koit Toome ja teiste laval olnud esinejate poolt. Täpselt sama toimus ka viis aastat tagasi, kui televiisorist Anne Veski juubelikontserti vaatasin.

Pärnu Vallikäär oli puupüsti rahvast täis ning suur hulk rahvast oli terve kontserdi aja lava ees Annet austamas. Nende hulgas ka mina ja Lenka, kes on samuti Anne Veski fänn. Lenka on pärit Pärnust, ta viib alati Anne Veskile ilusad roosid, mis on tal lastud teha tellimuse peale. Ka 24. juulil oli Lenkal ilus roosibukett kaasas, mille ta kinkis juubilarist superstaarile.

Kohe, kui ilutulestik taevasse lasti, läksime lava taha, et Anne Veskiga jutule saada. Anne Veski vaatas eemalt ning tükk aega ei tulnud lähedale. Saatsime Annele sõna nii Anne abikaasa Benno Beltšikoviga kui ka Ain Tammessoniga ning isegi kõnetasime Anne suurt sõbratari Margit Ossipovat, kes ka Pärnu Vallikäärus Anne kontserti nautis.

Anne Veskile ei meeldi selfied

Koit Toome ja Jüri Pootsmann olid lahkesti kõigi soovijatega pilti tegema, aga kui lõpuks Anne Veski meie jaoks pisut aega leidis, siis lubas anda ainult autogramme, aga piltide tegemisest fännidega keeldus ning sõnas, et selfied talle ei meeldi absoluutselt ning mulle ja Lenkale ütles Anne Veski ekstra, et "teil kahel on minust pilte küllaga juba".

Tekkis küsimus, et kas tõesti ilusad kingitused ja siiras fännamine pole piisavalt ilus selleks, et lemmiklaulja oleks nõus oma fännidega ka koos pilti tegema? Fännidega koos pildi tegemine on fännide austamine. Karl Madis, Koit Toome ja Jüri Pootsmann on täiesti nõus pilti tegema soovijatega koos.
Koit Toome oli nõus fännidega pildile jääma.

Millest Anne Veskil on minu kui oma suurima fänni vastu selline suhtumine? Üks põhjus on kindlasti selles, et ta teab seda, et Elmari raadio minu tervituskirju ei loe eetrisse juba mitu aastat ning ei mängi minu soovil ka Anne Veski laule. Vikerraadios on laupäeviti "Soovide aeg" ning ka seal olen Anne Veskit koos ta mehe Benno ja muusikust Anne onupoja Ain Tammessoniga tervitanud, aga Vikerraadio ei mängi alati Anne Veski laule soovina.

Muidugi ma olen Anne Veski fänn edasi ja kui võimalust on, siis külastan ikka tema kontserte, isegi kui need uut ei paku. Anne Veski pakatab oma kontsertidel energiast ja annab rahvale kaasa hea tuju pikaks ajaks. Isegi kui olete varem käinud Anne juubelikontserdil ja kõike seda juba varem näinud, on ikkagi tore superstaari jälle laval näha.

***

Anne Veski juubelikontserdid ''Ma tänan teid' toimuvad kuni 31. juulini Eestimaa erinevates paikades.